ZYRTARE! UEFA miraton masat e riintegrimit për 9 klube të përfshira në “Super League”, është edhe Milani! Flet Ceferin

Përmes një shënimi zyrtar të botuar në faqen e saj të internetit, UEFA njofton se “në një frymë pajtimi dhe për të mirën e futbollit evropian, nëntë nga 12 klubet e përfshira në të ashtuquajturën projekt ‘Super League’ i kanë dërguar UEFA-s një Deklaratë Angazhimi”, duke përcaktuar pozicionin e klubeve dhe angazhimin e tyre në garat e klubeve UEFA dhe garat kombëtare të klubeve.

UEFA mblodhi një Panel Emergjence të Komitetit Ekzekutiv, i cili mori parasysh frymën dhe përmbajtjen e Deklaratës së Angazhimit të Klubeve dhe ra dakord të miratojë veprimet, masat dhe angazhimet e klubeve.

Një konfirmim zyrtar i angazhimeve rikthimin dhe pjesëmarrjen në garat e UEFA-s është rënë dakord dhe nënshkruar nga UEFA dhe nëntë klubet.

Masat e miratuara të riintegrimit janë të plota dhe përfundimtare.

Nëntë klubet pranojnë që projekti i Super League ishte një gabim dhe u kërkojnë falje tifozëve, shoqatave, ligave, klubeve evropiane dhe UEFA.

Ata gjithashtu pranojnë që projekti nuk do të ishte autorizuar sipas Statuteve dhe Rregullave të UEFA-s.

Në veçanti, secili klub:

– Pranon pa rezerva natyrën detyruese të Statuteve të UEFA-s

– Do të mbetet i përkushtuar dhe do të marrë pjesë në të gjitha garat e klubeve UEFA në të gjitha sezonet në të cilat skuadra kualifikohet për merita sportive

– Do të ribashkohet me Shoqatën Evropiane të Klubeve, i vetmi organ përfaqësues i klubeve i njohur nga UEFA. Pra, ECA.

– Do të marrë të gjitha masat në fuqinë e tij për t’i dhënë fund përfshirjes në kompaninë e krijuar për të formuar dhe menaxhuar Super League dhe për të shkelur çdo veprim ligjor ekzistues.

– Si një gjest i vullnetit të mirë, dhe së bashku me klube të tjera, do të bëjë një donacion në vlerë prej 15 milion euro, për t’u përdorur për të mirën e fëmijëve, të rinjve dhe futbollit bazë në komunitetet lokale në të gjithë Evropën, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar.

– Do t’i nënshtrohet mbajtjes së 5% të të ardhurave që do të kishte marrë nga garat e klubeve UEFA për një sezon, të cilat do të rishpërndahen.

– Do të pranojë vendosjen e ndëshkimeve thelbësore në rast se ai merr pjesë në një konkurs të tillë të paautorizuar (100 milion euro) ose shkel çdo angazhim tjetër të bërë në Deklaratën e Angazhimit të Klubit (50 milion euro)

– Siguron angazhime individuale ndaj UEFA-s mbi pranimin e të gjitha parimeve dhe vlerave të përcaktuara në Memorandumin e Mirëkuptimit 2019 midis UEFA-s dhe Shoqatës së Klubeve Evropiane.

Klubet janë plotësisht të përkushtuara në reformat e reja pas 2024. Me kërkesë të klubeve, UEFA do të kërkojë dhe mbajë që Shoqatat përkatëse Kombëtare dhe Ligat Kombëtare të marrin parasysh frymën, përmbajtjen dhe qëllimin e angazhimeve të klubit ndaj UEFA-s.

Presidenti i UEFA-s Aleksander Čeferin tha:

“Unë i thashë Kongresit të UEFA-s dy javë më parë se duhet një organizatë e fortë për të pranuar se ata kanë bërë një gabim, veçanërisht në këto ditë të gjykimeve të mediave sociale. Këto klube e kanë bërë pikërisht atë që kërkuam.

Duke pranuar angazhimet dhe gatishmërinë e tyre për të ndrequr shqetësimin që ata kanë shkaktuar, UEFA dëshiron ta lërë këtë kapitull pas dhe të ecë përpara në një frymë pozitive.

Masat e paralajmëruara janë domethënëse, por asnjë nga ndëshkimet financiare nuk do të mbahet nga UEFA.

Të gjithë ata do të investohen në të rinjtë dhe futbollin bazë në komunitetet lokale në të gjithë Evropën, përfshirë Mbretërinë e Bashkuar.

Këto klube i njohën shpejt gabimet e tyre dhe morën hapa për të treguar pendimin dhe përkushtimin e tyre të ardhshëm në futbollin evropian.

E njëjta gjë nuk mund të thuhet për klubet që mbeten të përfshira në të ashtuquajturën “Super League” dhe UEFA do të kujdeset për këto klube më vonë”

Klubet e mëposhtme janë të mbuluara nga këto masa dhe i kanë pranuar ato:

Arsenal FC

AC Milan

Chelsea FC

Atlético de Madrid

FC Internazionale Milano

Liverpool FC

Manchester City FC

Manchester United FC

Tottenham Hotspur FC

Për më tepër, në vijim, UEFA ka rezervuar të gjitha të drejtat për të ndërmarrë ndonjë veprim që e konsideron të përshtatshëm ndaj atyre klubeve të cilat deri më tani kanë refuzuar të heqin dorë nga e ashtuquajtura “Super League”. Çështja do t’i referohet menjëherë organeve disiplinore kompetente të UEFA-s. “

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu