ZYRTARE: Shtyhet Genoa-Torino! Nga sot Serie A do të ndjekë protokollin e UEFA-s mbi Covid-19

VAR monitor with Serie A logo Roma 02/02/2020 Stadio Olimpico Football Serie A 2019/2020 SS Lazio - SPAL Photo Andrea Staccioli / Insidefoto andreaxstaccioli

Coronavirus kthehet për të goditur rëndë Serie A duke shkaktuar shtyrjen e Genoa-Torino për shkak të numrit të lartë të lojtarëve pozitivë në skuadrën kuqeblu (pas ndeshjes me Napoli-n).

Sidoqoftë, Seria A ka vendosur që tani e tutje të zbatojë ligjin e Uefa-s për të sqaruar raste të këtij lloji dhe çdo kërkesë për shtyrje.

Në fakt, ligji i UEFA parashikon që secila skuadër do të duhet të dalë në fushë nëse mund të ketë të paktën 13 lojtarë të shëndetshëm, 12 plus një portier.

Shtyrja e Genoa-Torino është përjashtimi i parë, por që nga ky moment të gjitha skuadrat e Serisë A do të duhet të përshtaten me legjislacionin e ri.

Rregulli gjithashtu parashikon që klubet me të paktën 10 raste pozitive Covid-19 brenda një jave do të jenë në gjendje të kërkojnë shtyrjen e garës vetëm një herë në vit.

Në rast se një skuadër nuk arrin të paraqitet me 13 futbollistë të shëndetshëm, ndeshja do të riluhet.

Nëse nuk është e mundur të planifikohet përsëri një datë e dobishme, Serie A do të jetë në krye të marrjes së një vendimi mbi çështjen.

Sipas ligjit të UEFA-s, federata kombëtare përgjegjëse për ndeshjen që nuk do të luhet do të gjykohet “e tërhequr” nga Komisioni Disiplinor, Etikës dhe Kontrollit i UEFA-s, përveç nëse vendoset që asnjë skuadër të mos jetë përgjegjëse për mos-lojën.

Nëse ndeshja nuk mund të deklarohet e pavlefshme, rezultati do të vendoset nga një administrata e UEFA-s.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu