ZYRTARE: Miratohet dekreti i ri, kryeministri italian vendos mbi tifozët në stadiume!

Pritej hapja graduale prej më shumë se 1 mijë tifozë, por pandemia dhe vala e dytë ka përmbysur gjithçka! Kështu, rimbyllen stadiumet në Itali.

Situata emergjencës së koronavirusit që ka goditur vendin dhe botën deytrojnë qeverinë të kthehet në hapat e mëparshëm.

Me DPCM (dekretin) e ri të miratuar për të luftuar urgjencën Coronavirus nënshkruar në mëngjes nga Kryeministri Giuseppe Conte, ngjarjet sportive do të kthehen të jenë prapa dyerve të mbyllura.

Siç mund të lexohet në paragrafin 9, shkronja e) të nenit 1 “ngjarjet dhe garat sportive të sporteve individuale dhe ekipore, të mbajtura në çdo vend, si publik ashtu edhe privat, pezullohen;

lejohen vetëm ngjarje dhe gara sportive, të njohur me interes kombëtar, në sektorët profesionalë dhe amatorë, nga CONI, nga CIP dhe nga federatat përkatëse kombëtare të sporteve, disiplina sportive të shoqëruara, organe promovuese sportive, ose të organizuara nga organizata ndërkombëtare sportive, brenda ambienteve sportive të përdorura pas dyerve të mbyllura ose të organizuar nga organizata ndërkombëtare të sportit, brenda ambienteve sportive të përdorura me dyer të mbyllura ose jashtë pa praninë e publikut, në përputhje me protokollet e lëshuara nga federatat përkatëse kombëtare të sporteve, disiplinat sportive të shoqëruara me organet e promovimit të sporteve;

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu