ZYRTARE: Milani rikthehet në “komunitetin” Europian të futbollit, aty ku drejton Al-Khelaifi

Ashtu si ishte paralajmëruar nga New York Times, Milani rikthehet te ECA, Shoqata e Klubeve Europiane, nga e cila hoqi dorë kur iu bashkua projektit Super League.

Sot ka ardhur edhe komunikata zyrtare e ECA-s:

“Pas marrjes së kërkesave të veçanta që i kërkonin Bordit të ECA të merte parasysh tërheqjen e kërkesave të tyre të mëparshme të dorëheqjes në Prill 2021, Komiteti Ekzekutiv i ECA ka vendosur që klubet e mëposhtëm do të mbajnë anëtarësinë e tyre të rregullt ECA për ciklin aktual të anëtarësimit në periudhen 2019-23: AC Milan, Arsenal FC, Chelsea FC, Club Atlético de Madrid, FC Internazionale Milano, Liverpool FC, Manchester City FC, Manchester United FC dhe Tottenham Hotspur FC (“Club”).

Në vendimin e tij, dhe pas një procesi të plotë të ri-angazhimit nga klubet dhe rivlerësimit nga ECA muajt e fundit, Bordi i Drejtorëve të ECA ka marrë parasysh njohjen nga klubet se i ashtuquajturi projekt i Superligës Evropiane (” Projekti ESL “) nuk ishte në interes të komunitetit të gjerë të futbollit dhe vendimeve të tyre të komunikuara publikisht për të braktisur plotësisht projektin ESL.

E

Këshilli ECA gjithashtu njohu gatishmërinë e deklaruar të klubeve për t’u angazhuar në mënyrë aktive me ECA në misionin e saj kolektiv për të zhvilluar futbollin evropian të klubeve në interes të hapur dhe transparent të të gjithëve, jo të pakicave.

Ky vendim i Bordit të Drejtorëve të ECA shënon fundin e një episodi të trishtueshëm dhe të trazuar për futbollin evropian dhe përputhet me qëllimin e pamëshirshëm të ECA për të forcuar unitetin në futbollin evropian.

Përmes kësaj periudhe sfidash të pashembullta, ECA është vendosur në mënyrë të vendosur si organizata e vetme përmes së cilës klubet kryesore në Evropë mund të promovojnë dhe mbrojnë interesat e tyre në futboll, duke zhvilluar gjithashtu peizazhin e konkurrencës dhe duke forcuar qendërsinë e klubeve ne futboll.

ECA tani mund të vazhdojë me unitetin dhe solidaritetin e përtërirë për të vazhduar punën e rëndësishme të nevojshme për të stabilizuar dhe zhvilluar futbollin evropian të klubeve, kur kjo është më e nevojshme”, mbyllet komunikata.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu