ZYRTARE: Lind Super League, 12 klube themeluese, “do ta nisim sa më shpejt, presim edhe 3 klube”

Tani Super League bëhet realitet: 12 klube, përfshirë Juventusin, Milanin dhe Interin, kanë njoftuar krijimin e Superligës Evropiane, me një deklaratë të përbashkët.

Dymbëdhjetë klube prestigjioze të futbollit Evropian sot njoftuan bashkërisht një marrëveshje për të formuar një garë të re të futbollit në mesjavë, Super League, e qeverisur nga Klubet Themeluese.

AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, ​​FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF dhe Tottenham Hotspur janë bashkuar të gjithë si Klube Themeluese.

Tre klube të tjera pritet të bashkohen si Klube Themeluese përpara sezonit përurues, i cili pritet të fillojë sa më shpejt të jetë e mundur…

Në të ardhmen, Klubet Themeluese presin që të këshillohen me UEFA dhe FIFA në mënyrë që të punojnë së bashku dhe të bashkëpunojnë për të arritur rezultatet më të mira të mundshme për ligën e re dhe për futbollin në tërësi.

Krijimi i Superligës vjen në një kohë kur pandemia globale ka përshpejtuar paqëndrueshmërinë e modelit aktual ekonomik të futbollit evropian.

Për më tepër, për disa vite tani, Klubet Themeluese i kanë vendosur vetes qëllimin për të përmirësuar cilësinë dhe intensitetin e garave aktuale Evropiane gjatë çdo sezoni, dhe për të krijuar një format që lejon klubet e larta dhe lojtarët e tyre të garojnë rregullisht kundër njëri-tjetrit.

Pandemia theksoi nevojën për një vizion strategjik dhe një qasje të qëndrueshme nga pikëpamja komerciale për të rritur vlerën dhe mbështetjen për përfitimin e të gjithë piramidës evropiane të futbollit.

Në muajt e fundit, është zhvilluar një dialog i gjerë me aktorët e futbollit në lidhje me formatin e ardhshëm të garave evropiane.

Klubet Themeluese besojnë se masat e propozuara pas këtyre bisedimeve nuk përfaqësojnë një zgjidhje për çështjet kryesore, përfshirë nevojën për të ofruar pjesë shtesë për të gjithë piramidën e futbollit”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu