ZYRTARE! Federata Italiane ndryshon nenin dhe vendos kushtin anti-Super League

Milani nuk do të mund të marrë pjesë në Super League në të ardhmen nëse nuk dëshiron që mos rrezikojë të dalë jashtë Serie A, Coppa Italia dhe aktivitetet që organizon federata…

Nga fjalët te faktet! Rregulli anti-SuperLeague është një realitet në Itali. Kjo është bërë me dije në një njoftim për shtyp të dhënë nga FIGC (Federata Italiane e Futbollit)

<> on June 27, 2019 in Rome, Italy.

E gjitha e vendosur sot pasi është mbledhur Këshilli Federal. “Si pasojë e asaj që ishte përfshirë tashmë në Licencat Kombëtare në takimin e fundit në prill, Këshilli miratoi ndryshimin e Nenit 16 të NOIF në lidhje me konfiskimin dhe revokimin e anëtarësisë, me kusht që vetë Këshilli Federal, me propozimin e Presidentit Federal, të vendosë konfiskimin e klubeve profesionale nga anëtarësimi në FIGC nëse:

a) ata marrin pjesë në gara të organizuara nga shoqata private që nuk njihen nga FIFA, UEFA dhe FIGC;

b) ata garojnë në ndeshje miqësore dhe turne pa autorizimin e FIGC”.

Juventusi është ende i përfshirë në Super League dhe kjo është një këmbanë pikërisht për bardhezinjtë që duhet të heqin dorë sa më shpejt për të mos rrezikuar.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu