ZYRTARE: Del edhe Milani nga Super League. Komunikata për shtyp e klubit

Projekti SuperLeague vazhdon të mbetet tema e ditës.

Milani nuk ka asgjë për të shtuar në atë që sapo është deklaruar nga Nënkryetari i SuperLigës, Andrea Agnelli (i cili ia besoi fjalët e tij Reuters në mëngjes).

Milani u ftua të merrte pjesë në një projekt që nuk mund ta përjashtonte atë për shkak të prestigjit dhe traditës së tij.

Ky projekt është mbyllur në mënyrë efektive, dhe Milani do të vazhdojë, si gjithmonë, të përqendrohet në kampionat dhe të punojë për ta bërë Klubin të rritet.

Prandaj, gjithashtu nga klubi, projekti SuperLeague është lënë mënjanë dhe i gjithë fokusi i kompanisë është në objektivat sportive dhe të korporatave tashmë të vendosura, domethënë kthimin në Champions League përmes kampionatit dhe rritjen e klubit në të nivelet tekniko-sportive dhe komerciale.

Klubi sapo ka nxjerrë një komunikatë zyrtare për shtyp ku shpjegon arsyet se pse projekti i Super League dështoi dhe pse kishte pranuar fillimisht të ishte pjesë.

“Ne pranuam ftesën për të marrë pjesë në projektin Super League me qëllimin e mirëfilltë për të krijuar një konkurs më të mirë të mundshëm evropian për tifozët nga e gjithë bota, për të mbrojtur interesat e Klubit dhe mbështetësve tanë.

Ndryshimi nuk është i lehtë, por evolucioni është i domosdoshëm për të përparuar, dhe struktura e futbollit evropian gjithashtu ka evoluar dhe ndryshuar me kalimin e viteve.

Por zërat dhe shqetësimet e tifozëve në të gjithë botën në lidhje me projektin e Superligës kanë qenë të forta dhe të qarta, dhe Klubi ynë duhet të mbetet i ndjeshëm dhe i vëmendshëm ndaj mendimit të atyre që e duan këtë sport të mrekullueshëm…

Sidoqoftë, ne do të vazhdojmë të punojmë në mënyrë aktive për të përcaktuar një model të qëndrueshëm për botën e futbollit”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu