ZYRTARE: Bilanci 2019-2020, humbje rekord nga Milani! “Pandemia ka ndikuar”

Milani ka publikuar sot bilancin 2019-2020 duke shënuar një humbje neto prej 195 mln eurosh, gjithçka e rritur edhe si pasojë e COVID-19 që goditi futbollin dhe arkat e klubit (mbyllja e futbollit, biletat, stadiumet, reklamat, të drejtat tv).

KOMUNIKATA

“Bordi i Drejtorëve të AC Milan miratoi sot draft pasqyrat financiare për vitin e mbyllur më 30 Qershor 2020, të cilat do të paraqiten në Takimin e Aksionerëve, të thirrur për 28 Tetor të ardhshëm.

Në një sezon të shënuar shumë nga efektet e pandemisë globale, Klubi nuk ishte i imunizuar nga ndikimet negative në performancën e tij financiare, tashmë e penalizuar rëndë nga situata e trashëguar, me një rezultat përfundimtar për vitin që regjistroi një humbje neto prej rreth 195 milion EUR.

Duke përjashtuar ndikimin e rrethanave të jashtme të jashtëzakonshme, rezultatet e ushtrimit të miratuar mund të konsiderohen të përmirësuara ndjeshëm dhe në përputhje me pritshmërinë e Klubit, të angazhuara për pajtueshmëri me FFP (Fair Play Financiar).

Një klub me madhësinë e Milanit kërkon kohë të transformohet, por klubet dhe pronarët janë të bashkuar në besim për rrugën pozitive të ndjekur.

Është e qartë se ndikimi i fortë në pasqyrat financiare që rrjedhin nga gjendja e emergjencës shëndetësore është për shkak të mungesës së të ardhurave për mbylljen e stadiumeve, me një ulje konsekuente të aktiviteteve tregtare dhe për të ardhura më të ulëta nga sektori i shitjes me pakicë (Muzeu, Dyqani, Casa Milan, etj.)

Për më tepër, të ardhurat më të ulëta të regjistruara për mosmarrëveshjen e një numri të konsiderueshëm të reduktuar ndeshjesh (10 ndeshje të kampionatit Serie A 2019/2020 të luajtura në korrik dhe gusht 2020) sigurisht që peshonin të dhënat e kontabilitetit, duke çuar në shtyrjen në sezonin 2020 / 2021 pjesë e kompetencës ekonomike të të drejtave televizive.

Së fundmi, është e rëndësishme të theksohet se Klubi, për sezonin e kaluar, u ndalua nga pjesëmarrja në Europa League, me një ndikim negativ që do të rikuperohet në vitin e ardhshëm financiar.

Mbështetja e vazhdueshme e Elliott, e cila garanton stabilitetin financiar të AC Milan, ka lejuar megjithatë investime të rëndësishme, efektet e të cilave do të fillojnë të duken në të ardhmen e afërt.

Në të njëjtën kohë, filloi një politikë efektive e racionalizimit të kostos, gjithashtu përmes një ulje të konsiderueshme të shumës së pagave të lojtarëve dhe pagave të drejtuesve të lartë.

Shënime shtesë në sfond:

– E gjithë ekonomia globale po vuan dhe futbolli nuk është imun – Covid-19 ka ndikuar pothuajse në të gjitha artikujt e të ardhurave të klubeve të futbollit: të drejtat televizive (veçanërisht për klubet kryesore), sponsorizimet, ngjarjet dhe shitjet me pakicë

        * Shoqata Evropiane e Klubeve (ECA) ka vlerësuar se industria evropiane e futbollit do të humbasë rreth 4 miliardë euro për shkak të Covid-19 gjatë 2 sezoneve të ardhshme, me 90% të këtij ndikimi që rëndon mbi klubet

        * CEO i Lega Serie A Luigi De Siervo ka vlerësuar dëmet për futbollin italian në mbi 500 milion euro

– Pjesa më e madhe e këtyre humbjeve ndjehen nga klubet më të mëdha, të cilat, në kushte normale, kanë të ardhurat më të larta në stadiume, shitjet më të shtrenjta të të drejtave televizive dhe gamën më të gjerë të aktiviteteve tregtare (shitje me pakicë, shkolla futbolli, muze, etj).

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu