Vendoset buxheti i merkatos së janarit, Maldini duhet të veprojë me fantazi dhe okazione!

Lajmi ishte në ajër, por që u zyrtarizuan vetëm dje. Milani mbylli vitin financiar më 30 qershor 2020 me numra humbës.

Një buxhet i kuq prej 195 milion euro, i cili gjithashtu merr parasysh problemet e përgjithshme dhe mjaft të dukshme. Vendimtare është rënia e të ardhurave për shkak të mungesës së të ardhurave nga stadiumet, të drejtat televizive dhe emergjenca Covid.

Milani – siç thekson Tuttosport – do të duhet të përmbajë shpenzimet dhe të fillojë të punojë për një plan kthimi që gjithashtu do të duhet të bindë UEFA, duke pasur parasysh kontrollin e zakonshëm të Fair Play Financiar.

Ndërkohë, klubi tashmë ka vendosur për shumën e caktuar për seancën e transferimit të janarit të ardhshëm. Milani, për të përmirësuar përfundimisht skuadrën, do të jetë në gjendje të shpenzojë rreth 16 milion euro në seancën e riparimit.

Një shumë që është gjithçka përveç thelbësore, por padyshim që klubi nuk mund të përballojë disbursime të pakthyeshme dhe një rritje në pagë.

Në qoftë se nuk bëhen shitje, me të ardhura që duhet të investohen në transaksione të tjera, buxheti do të jetë pak a shumë ai i verës dhe i okazioneve,

Gjuetia e mundshme për mbrojtësin e ri qendror, e shtyrë në janar, mund të minohet nga numrat negativë të bilancit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu