UEFA “zbut” Fair Play Financiar, “pandemia ndryshoi disi rregullat, por…”

Uefa ka botuar edicionin e dymbëdhjetë të Peizazhit Evropian të Futbollit të Klubeve, raporti që ofron një pasqyrë të gjerë të peizazhit financiar të futbollit Evropian.

Presidenti i UEFA-s, Aleksander Ceferin, foli kështu:

“Në raportin e vitit të kaluar, unë thashë se futbolli ishte i fortë, i bashkuar, elastik dhe i gatshëm për sfida të reja.

Por askush nuk mund ta parashikonte që do të përballeshim me sfidën më të madhe për futbollin, sportin dhe shoqërinë në kohët moderne.

Sidoqoftë, falë gati një dekade të rregulloreve për Fair Play Financiar Evropian futbolli vështirë se mund të ketë qenë në një formë më të mirë financiare para emergjencës.

I gjithë ekosistemi i futbollit, profesionist, amator dhe i të rinjve, është prishur rëndë nga pandemia. Kjo kërkon bashkëpunim të thellë dhe një përgjigje të koordinuar në të gjithë piramidën e futbollit. Solidariteti, jo interesi vetjak, duhet të mbizotërojë dhe do të fitojnë”…

“Ky raport tregon qartë se ne tani jemi duke operuar në një realitet të ri financiar, dhe po bëhet e qartë se rregulloret tona aktuale të Lojërave të Ndershme Financiare do të duhet të adaptohen dhe azhornohen.

Qëndrueshmëria financiare do të mbetet qëllimi ynë dhe Uefa dhe Futbolli evropian do të punojë si një ekip për të pajisur sportin tonë me rregulla të reja për një të ardhme të re”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu