UEFA, takim plenar në fillim të shtatorit: FFP del në pension, “Squad Cap” përparon!

Fair -play financiar duket drejt fundit! I lindur në 2009 për të detyruar klubet të balancojnë shpenzimet dhe të ardhurat – UEFA po përgatitet të përcaktojë një model të ri për të parandaluar fuqinë e tepërt të PSG dhe ekipeve angleze nga metamorfoza e futbollit një sport për shumë pak klube!

Një takim plenar është caktuar për 9 dhe 10 shtator në Nyon, në të cilin do të studiohen rregullat e reja ekonomike dhe financiare, për t’i ratifikuar më pas në shkurt dhe për t’i vënë ato në fuqi nga korriku 2022, me një kalim prej një / dy sezone, sipas asaj që zbulon Repubblica.

Nuk do të synohet aq shumë për të verifikuar llogaritë e kaluara, por më tepër për të bllokuar parregullsitë e së tashmes.

Sipas UEFA-s, receta është kufiri i pagës së ekipit: i ashtuquajturi “Scuad Cap”, një kufi mbi pagat në përpjesëtim me të ardhurat e kompanisë dhe në përputhje me ligjin evropian.

Përqindjet e sistemit të ri janë ende hipoteza, por është e qartë se për ta bërë mekanizmin të besueshëm, do të nevojiten sanksione të sigurta kundër atyre që shkelin, përveç marrëveshjes aktuale të zgjidhjes, marrëveshjen midis kontrolluesve dhe të kontrolluarve me kufizime ne merkato dhe organika deri në kthimin gradual në rangjet e duhura.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu