Super League, maxi penale për ata që heqin dorë: prapaskena nga Spanja!

Projekti i Superligës ende nuk ka dështuar plotësisht, të paktën sipas fjalëve të Florentino Perez. Sigurisht që është në pritje, por çështja nuk ka mbaruar.

Presidenti i Real Madrid, pas njoftimeve për shtyp të klubeve të ndryshme për heqjen dorë nga kompeticioni i ri, deklaroi se në të vërtetë të gjithë janë ende brenda.

Telenovela nuk ka mbaruar dhe mund të ketë pasoja për ata që fillimisht u martuan me projektin, por më pas u tërhoqën.

Sipas Vozpopuli.com, asnjë nga klubet nuk është larguar me të vërtetë nga Superliga.

Arsyeja? Gjobë 300 milion euro që të gjithë duhet të paguajnë për largimin nga konkursi. Një kontratë e detyrueshme është lidhur nga kompanitë mëmë.

Shifra prej 300 milion është e lidhur me huanë prej 3.2 miliardë që banka amerikane e investimeve JP Morgan, afër Perez, do të kishte dhënë për të filluar Superligën.

Para që do të përfundonin në arkat e klubeve. Ata që largohen duhet të paguajnë një shumë ekuivalente me pjesën që do të kishin marrë (dhe që në çdo rast do të ishte shlyer me interes).

Portali Vozpopuli.com shpjegon se burime pranë projektit kanë thënë se Super League mbetet gjallë derisa klubet të paguajnë dënimin.

E njëjta zbulon se UEFA po punon për të gjetur një zgjidhje për të dëmshpërblyer klubet që kanë vendosur të largohen nga gara e re.

Vetë Perez kishte deklaruar se kontrata e nënshkruar nga dymbëdhjetë klubet themeluese ishte e detyrueshme, kështu që dalja prej saj nuk është e lehtë.

Ne do të shohim nëse do të ketë në të vërtetë pasoja ekonomike për dhjetë të cilët njoftuan heqjen dorë nga njoftimet për shtyp.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu