Super League, Federata Italiane e frikësuar nga “arratisjet” e Milan, Inter dhe Juventus! Mendon normën e skualifikimit

Nga çështja Super League te emërimet e reja të pozicioneve të larta në organet e drejtësisë sportive.

Këto janë disa nga temat në tryezën e këshillit federal të nesërm te FIGC.

Në axhendën e Presidentit Gabriele Gravina kishte çështje të tjera të parashikuara tashmë para se çështja Super League të shpërthente në të gjithë botën.

Siç e ka lënë të kuptohet tashmë, vullneti i Shoqatës së Futbollit nuk është të ndëshkojë paraprakisht, por t’u dërgojë një mesazh marinarëve në një harmoni të përsosur me UEFA, në të cilën Gravina u zgjodh këtë javë.

Prandaj, një rregull paraprak do të sillet në vëmendjen e këshilltarëve federalë, të cilët, kur miratohen, do të parashikojnë përjashtimin nga kampionatet federale (përmes mekanizmit të licencave kombëtare) për ato klube që vendosin në të ardhmen të bashkohen në garat që nuk njihen nga UEFA dhe FIFA.

Por duke pasur parasysh zhvillimet në ditët e fundit, me numrin një të UEFA-s Aleksander Ceferin në një bazë lufte, qëndrimet më të ashpra kundër klubeve shkëputëse nuk mund të përjashtohen.

Në fakt, paralelisht ekziston edhe evolucioni i politikës së brendshme dhe në veçanti ai i Lega Serie A.

Me klubet e ndara në dy fraksione pas kërkesës së bërë presidentit Paolo Dal Pino nga njëmbëdhjetë klube për të thirrur një asamble të re që vlerëson “pasojat” e mundshme për “veprimet serioze” të kryera nga Juventus, Inter dhe Milan lidhur me pjesëmarrjen e tyre në projektin Super League.

Një çështje tjetër që Gravina do të sjellë në këshill do të jetë bilanci i buxheteve në fushatën e transferimit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu