SUPER LEAGUE “e paprekshme” nga UEFA! Projekti mbetet ende në jetë. Ceferin merr goditjen e parë

Super League fiton një betejë tjetër dhe drejtësia edhe një herë nuk dëshmon të drejtën e UEFA-s.

Magjistrati i Gjykatës Ekonomike n. 17 të Madridit, në fakt, konfirmoi plotësisht urdhëresën e 4 qershorit 2021, duke përjashtuar zyrtarisht që Uefa mund të vendosë sanksione kundër atyre që ishin bashkuar me projektin dhe duke pranuar paraqitjen e kompanisë A22 Sports Management SL në procedurën e njohur si Super League.

Diçka që UEFA u përpoq të shmangte me një apel që u hodh poshtë: gjykata, në fakt, sipas Nenit 13 të Kodit të Procedurës Civile, pranon se “ndërsa gjykimi është në pritje, kushdo që dëshmon se ka një interes të drejtpërdrejtë dhe rezultati i çështjes mund të pranohet si paditës ose i paditur ”.

Kështu, A22 Sports Management, kompania që merrej me konceptimin, krijimin, promovimin, financimin dhe zbatimin e Superlega, mbetet e përfshirë, sipas mediave spanjolle, si një pjesë civile kundër UEFA-s.

Federata Evropiane e Futbollit nuk ka të drejtë as të gjobisë ose të përjashtojë klubet themeluese të iniciativës nga çdo garë.

Prandaj, Uefa, përmes faqes së saj në internet, do të duhet të bëjë publike anulimin e referimeve kundër Real Madrid, Barcelona dhe Juventus, dhe të marrëveshjes me nëntë klubet që kishin themeluar Super League.

Rezultati i apelimit kërkon respektimin e masave paraprake, përndryshe ata do të duhet të përgjigjen civilisht, deri në një shkelje penale”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu