Stadiumi i ri i Milanos: u paraqit sot integrimi i studimit të fizibilitetit dhe planit ekonomik

Në përputhje me dispozitat e Rezolutës nr. 1905 i 8 nëntorit 2019 i cili pranon Axhendën e votuar nga Këshilli i Qytetit i 28 Tetorit dhe siç u njoftua 23 Qershorin e kaluar në njoftimin për shtyp të lëshuar së bashku me Komunën e Milanos, AC Milan dhe FC Internazionale Milano paraqitën sot integrimin e studimi i fizibilitetit dhe plani i ri ekonomik dhe financiar i projektit për të përmirësuar zonën e San Siro.

Projekti përfshin ndërtimin e një stadiumi të ri me standardet më të larta ndërkombëtare dhe rinovimin e objektit aktual Giuseppe Meazza, me krijimin e një Rrethi Sportiv dhe Argëtues modern, të qëndrueshëm për të mirën e qytetarëve.

Në veçanti, në studimin e ri të fizibilitetit Klubet konfirmojnë profesionin kryesisht sportiv, rekreativ dhe kulturor të rrethit.

Shumë nga aktivitetet sportive të parashikuara këtu, të vendosura jashtë ose brenda hapësirave të rizhvilluara, do të jenë falas ose do të kenë një marrëveshje me Komunën.

Kështu qytetarët do të jenë në gjendje të shijojnë rrethin e San Siro gjatë gjithë vitit dhe një zonë për këmbësorë prej rreth 220 mijë metra katrorë, me hapësira të gjelbërta publike dyfishuar nga 56 mijë në 106 mijë metra katrorë.

Propozimi i Klubit parashikon mirëmbajtjen e elementeve portreti të objektit aktual Meazza dhe ri-funksionalizimin e tyre brenda rrethit të ri.

Së fundmi, një reduktim i ndjeshëm i vëllimeve ndihmëse është konfirmuar në krahasim me propozimin fillestar, për një total prej 145 mijë metrash katrorë SL, ekuivalent me një indeks ndërtimi prej 0.51 sqm / m sq.

Rezoluta e Këshillit tashmë kishte njohur interesin publik në propozimin e paraqitur nga Klubet, duke e nënshtruar atë në disa kushte që janë pranuar dhe pranuar në dokumentacionin shtesë të paraqitur sot.

Ky i sotmi përfaqëson një hap teknik të nevojshëm për përfundimin e procedurës në lidhje me deklarimin e interesit publik.

Siç parashikohet nga e njëjta Rezolutë, dokumentacioni i regjistruar sot, rezultat i punës disa mujore, do t’i nënshtrohet një verifikimi të pajtueshmërisë teknike nga zyrat komunale.

Pas këtij hetimi, Këshilli i Qytetit do të jetë në gjendje të konfirmojë interesin publik.

Klubet do të vazhdojnë të përgatisin gjatë muajve të ardhshëm projektin përfundimtar (i cili përfshin një kosto të konsiderueshme) të nevojshme për miratimin përfundimtar të projektit, ose deklaratën e dobisë publike: Klubet do të vazhdojnë të punojnë me përpjekjet maksimale me Komunën e Milanos. , Rajoni i Lombardisë dhe institucionet e tjera të përfshira për të arritur këtë qëllim ambicioz.

AC Milan dhe FC Internazionale Milano konfirmojnë dëshirën e tyre, pavarësisht kontekstit aktual të vështirë, për të filluar një projekt të përsosmërisë në Milano, i cili do të gjenerojë midis 3,000 dhe 3,500 punë të reja, të përmirësojë një zonë të rëndësishme urbane të qytetit dhe do të përfaqësojë një mundësi e jashtëzakonshme për të rinisur për Qytetin e Milanos dhe për futbollin italian.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu