Skualifikimi i Ibrahimovic! U shpik një shtojcë vetëm për të shpëtuar arbitrin Maresca…! Rizzoli, ku je?

“Qëndrim provokues dhe kritikë pa respekt”. Për këto arsye, Gjykatësi Sportiv skualifikoi Zlatan Ibrahimovic për një ndeshje pas asaj që ndodhi gjatë Parma-Milan.

Faktet janë pak a shumë të njohura: suedezi sigurisht që ka diskutuar me gjyqtarin Maresca, por nuk është e qartë se çfarë e shtyu bilbilin napoletan për ta sanksionuar atë me të kuqe të drejtpërdrejtë dhe pastaj cilat arsye ai tregoi në raportin e tij.

Vetë Pioli, menjëherë pas ndeshjes, shprehu dyshime të forta për incidentin dhe mundësinë që dënimet e raportuara nga lojtari i tij të ishin ofenduese ndaj drejtorit të ndeshjes.

Një version që, megjithë skualifikimin, do të dukej në fakt edhe i konfirmuar nga vendimi përfundimtar…

Një rast i panjohur. Në fakt, në Kodin FIGC të Drejtësisë Sportive, nuk ka asnjë gjurmë të hipotezës së “qëndrimit provokues” dhe “kritikës mosrespektuese” ndaj arbitrave.

Në të kundërt, neni 36 ndëshkon shprehimisht “sjellje abuzive ose mosrespektimi ndaj zyrtarëve të ndeshjeve”: dënimi minimal i parashikuar është ai i dy ndeshjeve.

Meqenëse Ibrahimovic u ndal vetëm për një raund, hipoteza e parë: u mor parasysh prania e një faktori lehtësues për mungesën e fyerjeve.

Por atëherë lindin dy pyetje: pse të dëbohet një lojtar që nuk ka ofenduar? Dhe mbi të gjitha, pse t’i referohemi një çështjeje të pa parashikuar nga rregullat kur rekursi mund të ishte bërë për sjellje mosrespektimi, lehtësuar nga zbutja?

Hipoteza e dytë: u përdor një nga parimet e përgjithshme të sistemit sportiv (le të provojmë fatin tonë: shkelja e detyrave të drejtësisë?)

Të vendosim një pjesë të saj dhe të formulojmë disi një sjellje që nuk ishte e paligjshme.

Hidhërimi mbetet në gojë, për Milanin dhe për Ibrën: nuk ka mundësi ankese.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu