Sherri Ibra-Lukaku, ja çfarë rrezikohet sipas portokollit dhe nëse prokuroria hap hetim!

Çfarë rrezikojnë Zlatan Ibrahimovic dhe Romelu Lukaku? Kjo është pyetja që të gjithë tifozët – kuqezi, zikaltër dhe më shumë – i bëjnë vetes në prag të njoftimit për shtyp të gjyqtarit sportiv i cili do të duhet të japë një përgjigje fillestare në lidhje me atë që ndodhi të martën në mbrëmje në San Siro.

Vendimi i Gjykatësit Sportiv do të bazohet në atë që është shkruar nga gjyqtari Valeri në raportin e tij.

Dhe që nga thashethemet e para, arbitri në lidhje me atë që ndodhi gjatë derbit nuk duket se iu referua frazave raciste, por vetëm “keqsjellje të ndërsjella”.

Prandaj ka të ngjarë që nesër vendimi të jetë nga një ndeshje secili: sepse Ibrahimovic më pas mori një tjetër karton të verdhë gjatë ndeshjes, dhe për këtë arsye u përjashtua, dhe sepse Lukaku u skualifikua se plotësoi numrin e kartonëve.

Sidoqoftë, do të jetë e nevojshme të kuptohet nëse dhe si do të ndërhyjë Prokurori Federal. Dhe kjo e fundit mund të përkeqësojë dy pozicionet, por mbi të gjitha atë të suedezit.

Në fakt, bazuar në raportet e inspektorëve të pranishëm në San Siro, Prokurori mund të hapë një hetim. Jo vetëm kaq: nëse raportet e inspektorëve janë të ngjashme me ato të drejtorit të ndeshjes, prandaj pa ndonjë referencë të drejtpërdrejtë në pyetjen dhe përgjigjen midis dy lojtarëve, Prokurori mund të hapte ende një hetim duke mbledhur imazhe televizive dhe audio që dolën në orët pas derbit dhe që kanë sqaruar pjesën më të madhe të shkëmbimit dialektik midis dy lojtarëve.

Dhe duhet kuptuar fjalia e Lukakut ndërsa ai ishte në tunel  (“Do të gjuaj në kokë” apo “do të dhj*s mbi kokën tënde”) teksa duhet më e qartë ajo e Ibrahimovicit (“Shko të bësh voodoo e mu*it”).

Kjo është arsyeja pse, nëse Prokuroria Federale hap një hetim dhe interpreton këtë fjali të drejtuar nga Ibrahimovic kundër Lukakut si raciste, ajo që tha suedezi mund të binte në nenin 28 të kodit të Drejtësisë Sportive, i cili parashikon dënime shumë të ashpra.

Kështu thotë artikulli numër 28 i Drejtësisë Sportive

Neni 28 – Sjellja diskriminuese.

Sjellja diskriminuese përbën çdo sjellje që, drejtpërdrejt ose indirekt, përfshin ofendim, denigrim ose fyerje për arsye race, ngjyre, feje, gjuhe, seksi, kombësie, madje origjinë etnike, gjendje personale ose shoqërore ose përbën propagandë ideologjike të ndaluar me ligj ose sidoqoftë duke vlerësuar sjelljet diskriminuese

Lojtari që kryen një shkelje të përmendur në paragrafin 1 dënohet me skualifikim për të paktën dhjetë ndeshje ose, në rastet më të rënda, me një skualifikim të përkohshëm dhe me sanksionin e parashikuar nga arti. 9, paragrafi 1, germa g) si dhe, për sektorin profesional, me një gjobë nga 10,000 euro deri në 20,000.

Në fund të fundit, është Zlatan Ibrahimovic ai që rrezikon më shumë, edhe nëse ende nuk ka siguri në fjalitë e shprehura nga Romelu Lukaku – veçanërisht në tunel.

Vendimi i Gjykatësit Sportiv do të arrijë nesër, por çështja vështirë se do të mbyllet nesër. Sidomos nëse do të ketë – me sa duket – hapje të një hetimi nga Prokurori Federal.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu