Serie A drejt ndryshimit radikal: “Dje u diskutua mbi reformën e re…” Skemat sipas Repubblica

ESTERNO LEGA CACIO SERIE A

Serie A gati për ndryshim? Gjithçka të çon në atë drejtim, kjo sepse reforma shërben për të rikthyer shkëlqimin dhe sidomos për t’i dhënë mundësi klubeve të arkëtojnë më shumë.

Ka qenë kjo tema e debatit dje në mbledhjen e rëndësishme të Lega Serie A – sipas asaj që raporton Repubblica.

Në plan të parë, Seria A dhe e ardhmja e saj. Në fakt, duhet të bëhen disa reforma për ta bërë futbollin italian më të qëndrueshëm. Këto përfshijnë futjen e një kufiri page, një strukturë të re të Lega dhe një lloj të ri të modeleve të kontratës për lojtarët.

Risi kryesore, megjithatë, do të ishte kalimi nga njëzet skuadrat aktuale në Serie A në tetëmbëdhjetë.

Në këtë mënyrë do të kishte vetëm dy ngjitje dhe rënie dhe kjo do të lejonte uljen e kostove dhe rritjen e të ardhurave.

Të drejtat e televizionit, në fakt, nuk do të ndaheshin më midis 20 ekipeve, por midis 18. Do të kursehej midis 80 dhe 100 milion euro, por reforma nuk është e lehtë, pasi mund të ketë pasoja në të gjithë lëvizjen e futbollit, e cila padyshim gjithashtu përfshin Serie B dhe Serie C. Do të shohim…

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu