Sconcerti për CorSera: “Ibra i përjetshmi që tremb mbrojtësit dhe duket si hyjnia primitive, Odhin”

Brenda seksionit të saj sportiv,, Corriere della Sera ofron një fokus të detajuar te Zlatan Ibrahimovic të shkruar nga gazetari i famshëm Mario Sconcerti:

“Sa më shumë që vazhdon Ibra, aq më shumë dëshiron ta studiosh”, lexohet.

Suedezi “evoluon vazhdimisht” dhe që nga ardhja e tij në Itali ai ka shtuar njëmbëdhjetë kilogramë më shumë: “Ibrahimovic vetëm sa e ka forcuar idenë e tij për afërsinë me Odhin, një hyjni primitive dhe luftëtar i pyjeve”. Te Ibra ekziston një epërsi fizike dhe teknike e njohur nga kundërshtarët:

“Të mbulosh Ibrahimovic nuk është një provë aftësie ose profesioni, është diçka që mbrojtësi e di se nuk e ka: forcën e tij, stabilitetin në vendin e luftës dhe gjithashtu ligësinë e tij”.

Me të “është si të luash mundje krahu”. Dëmtimi te Manchester kërcënoi karrierën:

“Por ishte një moment kur Zlatan vendosi që pleqëria të ishte një mënyrë tjetër për t’u mësuar me jetën, një kombinim më shumë. Ishte e mjaftueshme për t’i shtuar kohë pushtetit. Dhe ai e bëri atë, si Homo Sapiens para zjarrit pesëdhjetë mijë vjet më parë”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu