Scaroni: Tifozët kanë të drejtë mbi merkaton dhe kur shohin Premier League. Vetëm kjo është zgjidhja

Paolo Scaroni, presidenti i Milanit, u shpreh në TG3, duke komentuar merkaton që sapo ka përfunduar por nuk harroi edhe çështjen e stadiumit:

“Milani ka qenë shumë aktiv në merkato: drejtuesit kanë bërë shumë gjëra për kënaqësinë e tifozëve. Gjithsesi, gjithnjë duke pasur parasysh qëndrueshmërinë ekonomike: ne kemi bërë shumë ne merkato duke menduar gjithmonë se llogaritë duhet të jenë në rregull.

Nuk ka dyshim se Serie A ka qenë pak në tërheqje, për shembull, ne krahasim me Premier League; kur lexova që tifozët tanë shkruajnë se ekipet italiane po varfërohen, ata shesin më të mirët dhe nuk blejnë, mendoj se kanë te drejte”.

Për stadiumet: “Rihapja e stadiumeve është një gjë e rëndësishme. Isha te Milan-Cagliari në një San Siro që më në fund ishte plot. Një gjë tjetër; më dha shumë trishtim të shkoja në stadiumet e zbrazëta dhe ishte e mrekullueshme për të shkuar në San Siro të dielën.

Ka gjithashtu një ndikim ekonomik dhe ky është gjithashtu një aspekt i rëndësishëm. Tani do të dalin dy tema: ne duam që stadiumet të jenë 100% të hapur dhe jo 50%, gjithashtu sepse nuk është e qartë pse ata janë 100% të hapura në Angli dhe jo në Itali;

Unë isha në Klagenfurt për të parë Milan-Real Madrid dhe stadiumi ishte i mbushur me njerëz, pa maskë … Tema është se ne kemi nevojë për infrastruktura të reja, moderne: të gjithë ne klubet italiane duhet të bëjnë atë që bënë në Evropë 10-15 vjet më parë, domethënë, të pajisemi me stadiume të reja që lejojnë përfitim më të lartë “.

Për stadiumin e ri në Milano: “Milani është shumë i gatshëm. Më duket se edhe administrata komunale është gati, sepse kam marrë garanci nga kryebashkiaku Sala që, me ndryshimet që kemi bërë, projekti ynë është mirë; edhe unë ndihem se opozita, duke qenë se jemi në kohën e zgjedhjeve, është në favor të ndërtimit të stadiumit të ri në San Siro.

Dua të them se në këtë front ndihem rehat që gjërat do të ndodhin në një kohë të shkurtër. Milan-Inter Stadium? Po! Është projekti ynë së bashku në Milano”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu