San Siro i ri, përplasje në Bashki: “Shumica ka një sjellje jo të qëndrueshme!” Politika frenon

Projekti San Siro nuk gjen qetësi. Përplasje e re në Komunë ditën në të cilën u organizua një komision në stadiumin e Milanos: afati i zgjatjes së fundit të kërkuar nga dy klubet milaneze, Inter dhe Milan, në Komunën e Milanos, për dorëzimin e një pjese të dokumentacionit të nevojshëm për projektin e ndërtimit të impiantit të ri, po afron!

Më 6 nëntor, shkruan ANSA, ekipet dorëzuan studimin e fizibilitetit, me shtesat e kërkuara nga administrata dhe këshilli i qytetit, i cili gjithsesi kërkoi shtesa të tjera, me dokumentet që duhet të mbërrinin në 19 qershor në bashki:

“Ne presim dokumentet e fundit në ditët e ardhshme – konfirmoi Drejtori i Planifikimit Tematik dhe Zona e Zgjerimit të Zonës, Giancarlo Tancredi, në komision – Hetimi duhet të përfundojë pas dorëzimit të të gjitha dokumenteve dhe verifikimit administrativ të të gjitha dokumenteve”.

Një rrugë që do të ketë si rezultat përfundimtar një rezolutë të re të këshillit “e cila do të konfirmojë interesin publik ose jo”, shtoi ai.

Shumica është akoma e ndarë, në Milano, në impiantin e ri: “Një ide shumë e gabuar urbane në lidhje me atë pjesë të qytetit. Unë jam i bindur që stadiumi nuk do të ndërtohet edhe pas zgjedhjeve”, fjalët e Carlo Monguzzi i Partisë Demokratike.

Sidoqoftë, drejtori i Partisë Demokratike, David Gentili, sqaroi: “Inter komunikon pronarët e rinj përfitues në lidhje me atë që u deklarua në janar.

Çështja e pronarëve përfitues është shkëputur nga ajo e projektit urban dhe është një çështje përgatitore e rregullave dhe procedurave. Nuk mund të mbulohet nga konfidencialiteti”

Forza Italia shprehet gjithashtu, me fjalët e udhëheqësit të grupit Fabrizio De Pasquale:

“Kur votuam në rendin e ditës, mendova se ishte një ushtrim në sintezën politike për të kapërcyer kundërshtimet. Në vend të kësaj, dyshimet, kundërshtimet dhe kërkesat filluan të shfaqeshin përsëri. Ata kanë si qëllim të tejkalojnë zgjedhjet sepse tema e stadiumit nuk duhet të jetë e pranishme në fushatën elektorale”.

Beppe Sala, kryebashkiaku i Milanos, e mbylli me këtë koment: “Unë nuk po bëj një hap prapa. Me karakteristikat dhe maturinë që duhet të kem, unë konfirmoj gatishmërinë e administratës për të folur me ekipet, duke kuptuar nevojën e tyre. Unë do t’i kushtoj vëmendjen e duhur çështjes “.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu