Sacchi mbi Piolin: Ai njeri po më habit, nuk e prisja kurrë…!

Në faqet e Gazzetta dello Sport, Arrigo Saçhi, një ish -trajner i madh i Milanit, foli për Stefano Piolin dhe atë që trajneri kuqezi duhet të bëjë tashmë pasi ka kolauduar skemat dhe ekipin…

“Unë e njoh atë prej një kohe të gjatë dhe duhet të pranoj se ai më mahnit: Stefano Pioli po përmirësohet gjithnjë e më shumë .

Ju mund të shihni se ai po studion, se është i përkushtuar, i cili punon në mënyrë metodike.

Dhe rezultatet e Milanit, në shumë aspekte të habitshme, e vërtetojnë atë të drejtë.

Ai ka treguar se di të punojë me të rinjtë, të jetë në gjendje t’i motivojë ata dhe ta transformojë entuziazmin e tyre në një lojë ndonjëherë të shkëlqyeshme.

Më duket se është një trajner në rritje të vazhdueshme. Unë besoj se prania e Paolo Maldini ka qenë vendimtare në këtë rrugë, e ka ndihmuar atë të ketë më shumë guxim , dhe më shumë besim në mjetet e tij.

Grupi i të rinjve ka vënë në vështirësi Unitedin që arriti në finalen e Europa League. Kessie dhe Calabria u tallën nga publiku dhe tani ata janë bërë idhuj: do të thotë që Pioli, me ta dhe jo vetëm me ta, ka bërë një punë e madhe.

Te Milani të gjithë dhanë më të mirën sezonin e kaluar, dhe kjo është një meritë që duhet t’i jepet trajnerit.

Është një çështje për të bërë një hap të mëtejshëm në cilësi, duke e mbajtur gjithmonë të qartë qëllimin: lojën.

Kur ekziston kjo, të gjithë fëmijët ndihen më të sigurt, janë optimistë, madje mund të shkojnë përtej kufijve të tyre. Çdo deficit teknik është i mbushur me entuziazëm, shpirt ekipor, freski atletike”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu