Rinovimi i Calabria, FIGC gjobit Massara, Milanin dhe lojtarin: arsyeja

Davide Calabria, AC Milan dhe Frederic Massara janë gjobitur nga FIGC për disa shkelje të zbatuara gjatë negociatave për rinovimin e mbrojtësit kuqezi, zëvendës kapiten.

Calabria rinovoi kontratën e tij me Milanin deri në vitin 2025 më 9 korrik. Federata Italiane e Futbollit ka njoftuar arsyet e sanksioneve për tre subjektet e lartpërmendura, të publikuara në listën e masave javën e kaluar.

Më poshtë janë sanksionet dhe arsyet e masës disiplinore të zbatuar nga FIGC dhe të bëra publike në faqen e saj zyrtare. Motivi lidhet me faktin se kur jane bere negociatat, agjenti nuk kishte depozituar kontraten si perfaqesues ligjor i futbollistit kuqezi.

“Sanksionet nga FIGC kundër Milan dhe Davide Calabria për negociatat e rinovimit. Të bëra të ditur javët e fundit nga vetë Federata e Futbollit në listën e masave.

Hetimi nga Prokurori Federal kishte të bënte me:

– DAVIDE CALABRIA, futbollisti AC MILAN, në kundërshtim me artikullin. 4 paragrafi 1 i Kodit të Drejtësisë Sportive, në lidhje me artin. 5.4 të Rregullores së Agjentëve në fuqi deri më 4.12.2020, si dhe art. 17, paragrafët 1 dhe 2, dhe 21, paragrafi 18, i Rregullores së FIGC Sport Agents aktualisht në fuqi, për nënshkrimin e një mandati përfaqësimi më 1.09.2020 në favor të z.Miguel Alfaro Garcia dhe lejimin e këtij të fundit të zhvillojë negociata për rinovimi i kontratës me AC Milan në periudhën shtator 2020-shkurt 2021, pa verifikuar që i njëjti kishte depozituar mandatin në Komisionin Federal për Agjentët Sportiv brenda njëzet ditëve dhe pa verifikuar që ky i fundit ishte regjistruar siç duhet në Regjistrin Kombëtar në periudhën 1.01.2021 / 22.03 .2021 dhe që për këtë arsye nuk mund ta përfaqësojë atë;

– FREDERIC MASSARA, Drejtor Sportiv i AC MILAN, në kundërshtim me artin. 4, paragrafi 1, i Kodit të Drejtësisë Sportive, në lidhje me artin. 5.4 të Rregullores së Agjentëve në fuqi deri më 4.12.2020, si dhe art. 17, paragrafët 1 dhe 2, dhe 18, paragrafi 3, i Rregullores së FIGC Sport Agents aktualisht në fuqi, për kryerjen e negociatave në periudhën shtator 2020-shkurt 2021 me agjentin Miguel Alfaro Garcia, në lidhje me rinovimin kontraktual të lojtarit Davide Calabria, pa verifikuar se Miguel Alfaro Garcia ishte i autorizuar të përfaqësonte lojtarin.

Në fakt, Agjenti Miguel Alfaro Garcia, edhe pse i regjistruar në Regjistrin Kombëtar në periudhën 1.09.2020-31.12.2020, nuk u regjistrua më nga 1.01.2021 në 22.03.2021 dhe gjithashtu nuk kishte paraqitur ndonjë mandat për menaxhimin e shërbimeve të Calabria deri në 4.05.2021;

– AC MILAN S.P.A, për përgjegjësi të rreptë, në përputhje me artin. 6, paragrafi 2, i Kodit të Drejtësisë Sportive, për sjelljen me Davide Calabria dhe Frederic MASSARA, përkatësisht futbollist dhe Drejtor Sportiv i kompanisë së lartpërmendur.

Ac Milan – Cagliari Calcio Davide Calabria of Ac Milan in action during the Serie A match between Ac Milan and Cagliari Calcio. Milano Stadio Giuseppe Meazza Italy Copyright: xMarcoxCanonierox

Si lojtari ashtu edhe klubi kanë vendosur të negociojnë, duke gjetur një marrëveshje për “aplikimin e gjobës prej 7500 Euro (shtatë mijë e pesëqind) për Davide CALABRIA, prej 7500 (shtatë mijë e pesëqind) të gjobës për Frederic MASSARA, dhe prej 7500 (shtatë mijë e pesëqind) një gjobë për kompaninë AC MILAN S.P.A”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu