Real, Juve dhe Barcelona sulmojnë UEFA-n zyrtarisht. “Je monopol, Super League do të bëhet. Asnjë klub i përfshirë nuk do të preket”

Projekti Super League u trondit, por nuk u shemb! Kjo konfirmohet sot pasi përmes faqeve të tyre zyrtare, Juventus, Barcelona dhe Real Madrid kanë komunikuar dhe komentuar vendimet e fundit të gjykatës së Madridit mbi projektin Super League dhe paralajmërimin e hapur ndaj UEFA-s!

“FC Barcelona, ​​Juventus dhe Real Madrid CF mirëpresin me kënaqësi të madhe vendimin e gjykatës së Madridit për të konfirmuar detyrimin e UEFA -s për të ndërprerë veprimet e ndërmarra kundër klubeve themeluese të Superligës Evropiane, përfshirë procedurat disiplinore kundër tre klubeve që nënshkruan dhe heqjen e dënimeve dhe kufizimeve të vendosura ndaj nëntë klubeve të tjera për të shmangur procedurat disiplinore të UEFA-s”.

Gjykata pranoi kërkesën e bërë nga nxitësit e Superligës Evropiane, hodhi poshtë apelin e UEFA -s dhe konfirmoi njoftimin për UEFA -n se, nëse kjo e fundit nuk pajtohet me vendimin, do të lindin gjoba dhe përgjegjësi penale.

Rasti do të vlerësohet nga Gjykata Evropiane e Drejtësisë, e cila do të analizojë pozicionin monopol të UEFA -s mbi futbollin evropian.

Është detyra jonë të merremi me problemet serioze me të cilat përballet futbolli. UEFA është akredituar si ligjvënëse, operator ekskluziv dhe mbajtës i vetëm i njohur i të drejtave të garave evropiane, si dhe organizator.

Ky pozicion monopolistik dhe konfliktual dëmton futbollin dhe balancën e tij konkurruese.

Siç është demonstruar mjaftueshëm, kontrollet financiare janë të papërshtatshme dhe janë aplikuar në mënyrë jo të duhur.

Klubet që marrin pjesë në garat evropiane duhet të jenë të garantuara që të sundojnë garat.

Ne jemi të lumtur që, tani e tutje, nuk do t’i nënshtrohemi më kërcënimeve aktuale të UEFA -s.

Qëllimi ynë është të vazhdojmë zhvillimin e Projektit të Superligës në një mënyrë konstruktive dhe bashkëpunuese, duke u mbështetur në kontributin e të gjithë aktorëve të futbollit: tifozëve, lojtarëve, trajnerëve, klubeve, ligave dhe federatave kombëtare dhe ndërkombëtare.

Ne jemi të vetëdijshëm se disa elementë të propozimit tonë mund të rishikohen dhe, natyrisht, mund të zbatohen përmes dialogut dhe konsensusit.

Ne mbetemi të sigurt në suksesin e këtij projekti i cili gjithmonë do të respektojë legjislacionin e Bashkimit Evropian”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu