Pas dështimit të Superligës është koha për reforma: UEFA mendon për një kufi pagash dhe një FFP të ri

UEFA dëshiron të përfundojë një reformë në futboll, duke kapur gjithashtu shenjat e unitetit të dërguara nga politika dhe nga maja e topit pas përpjekjes për grusht shteti nga Super League.

Menaxhmenti duket diametralisht i kundërt me atë të 12 klubeve të ndara: jo për të rritur të ardhurat, por për të ulur kostot.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kthehen shpenzimet e kompanisë në shifra më të qëndrueshme.

Është e mundshme që, së bashku me modifikimin e fair play-it financiar (Financial Fair Play) i cili për këtë arsye nuk do të eliminohet, aktivizohet institucioni i një kufiri page të llojit që vetë Super League do të donte të vendoste.

Por ekziston gjithashtu vullneti për të kryer injeksione kapitale për të garantuar ekspozimin dhe rishpërndarjen e tregut dhe pasurisë së tregut (raporton La Repubblica)

Ideja është që klubet e mëdha që shpenzojnë dhe investojnë shumë para të jenë më të mbrojtura dhe që investimi i tyre mos shkojë dëm me penalizime të shumta dhe kufinj.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu