Paolo Scaroni jep lajmin mbi stadiumin e ri: “Me sa kam informacion, nga Bashkia…”

Presidenti i Milanit Paolo Scaroni foli në konferencën për shtyp gjatë ngjarjes “AC MILAN FOR ALL”.

Një iniciativë e krijuar si pjesë e manifestit programor “RespAct” dhe kushtuar barazisë dhe përfshirjes sociale.

Konferenca u mbajt sot në Casa Milan. Përveç Scaroni, Presidenti i Unionit Italian të të Verbërve dhe të Pamundurve me Shikimin, Mario Barbuto, Presidenti i Organizatës Kombëtare të Shurdhërve të Lombardisë, Renzo Corti, dhe Presidenti i Istituto dei Ciechi di Milano, Rodolfo Masto, ishin të pranishëm.

Me këtë nismë, Milan vendosi veten si një objektiv prioritar për të lejuar çdo anëtar të çdo shtrese shoqërore të përjetojë klubin në maksimum.

Në fakt, kjo është mënyra se si Paolo Scaroni bëri debutimin e tij në konferencë: “Ne duam që të gjithë tifozët të na ndjekin gjithmonë. Ne kemi zhvilluar programe të veçanta për të ndjekur konferencat, por edhe ndeshjet, për personat me shikim të kufizuar, të verbër dhe të shurdhër. Realiteti i stadiumit duhet të përjetohet nga të gjithë ”.

Scaroni më pas ndaloi për të folur për projektin New San Siro: “Në stadiumin e ri San Siro, ne synojmë të kemi hapësira të veçanta për personat me aftësi të kufizuara, gjë që nuk është gjithmonë e mundur në stadiumin aktual.

Koha? Shpresoj që Këshilli Bashkiak i Milanos, menjëherë pas zgjedhjeve, të miratojë projektin që kemi paraqitur, me ndryshimet e kërkuara. Shpresoj që deri në vitin 2022 të fillojë puna për stadiumin e ri. Zgjedhja e dy projekteve? Kjo zgjedhje do të bëhet deri në tetor”

Më në fund, Paolo Scaroni foli për mundësinë e rihapjes së stadiumeve për 100% të kapacitetit: “E nevojshme, në Liverpool-Milan Anfield ishte mbushur plot. Shpresoj që qeveria të na dëgjojë.

Ndoshta së pari shkojmë në 70% për të arritur në tërësi. Tifozët duan të shkojnë në stadium dhe në këtë mënyrë ne nuk mund t’i kënaqim të gjithë “.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu