Stadiumi i ri, zgjidhet projekti fitues! Corriere: “Nuk ka dyshime, Popolous ka fituar…”

Në edicionin e tij të sotëm, Corriere della Sera shpjegon se “Popolous” pothuajse me siguri do të jetë studioja fituese së cilës do t’i caktohet zhvillimi i projektit New San Siro.

Dhe prandaj projekti i “Katedrales” do të jete perfundimtari dhe jo ai i “Unazës” të Manica, i paraqitur nga CMR dhe Sportium.

Për statusin zyrtar, megjithatë, nënshkrimet ende mungojnë dhe për të arritur në proces është e nevojshme të pritet për zgjedhjet bashkiake që do të mbahen më 3 dhe 4 tetor 2021.

Në çdo rast, takimet me projektuesit janë caktuar për ditën pas votimit. MCA-së së Cucinella-s do t’i caktohet modeli i pjesës “të gjelbër” të zyrave.

Arkitekti bolonjez është gjithnjë e më aktiv në Milano, pasi ai tashmë ka punuar në projekte të rëndësishme si Kulla Unipol, kompleksi i pasurive të patundshme Bisceglie dhe selia e re e kompanisë së tij…

Sidoqofte, në procesin e miratimit të këshillit, i cili përfshin vendimin për vitin 2026 si afatin përfundimtar të përfundimit të punimeve, situatat e pronësisë së Milanit dhe Interit rëndojnë edhe një herë. Vlerësimet e mëtejshme do të bëhen…

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu