MN: Paquetà-Lyon, ndikimi ekonomik i operacionit në llogarinë e Milanit! Detajet

Lucas Paquetà te Lyon është një marrëveshje e mbyllur. Shifrat në këtë moment flasin për një arkëtim nga Milani prej 20 milion plus një përqindje në rishitjen në të ardhmen.

Por, në nivelin e numrave të bilancit, çfarë lloj ndikimi do të ketë ky operacion në rast se këto para që do të transferohen në Milano nga Franca konfirmohen?

Paquetà u ble te Flamengo për shumën prej 38.4 milion euro, e cila pësoi një rënie prej 520,411 euro duke e çuar kështu shumën në 37,879,589 euro.

Në pasqyrat financiare të mbyllura më 30 qershor 2019 (braziliani kishte mbërritur në janar), një amortizim prej 4,208,843 euro është regjistruar për gjashtë muajt e parë të kontratës me vlerën neto e cila ka rënë në 33,670,746.

Nga 1 korriku 2019, zhvlerësimi vjetor rritet në 8,417,686 euro dhe në tabelën e përfshirë në raportin financiar që do të lexojmë për disa javë, do të lexojmë se vlera neto në 30 qershor 2020 të Paquetà ishte 25,253,060 euro bruto e ulje të mëtejshme.

Me transferimin që po bëhet në këto orë, Milan ka qenë në gjendje të vazhdojë fazën e amortizimit të djalit për tre muaj të tjerë, secili prej të cilëve ka një vlerë prej 701,473.83 euro. Si pasojë, duke shtuar këstet, amortizimi rritet në 2,104,421.5 euro që sjellin vlerën neto të lojtarit, akoma të papaguar, në 23,148,638.5 milion.

Me garancinë e arkëtimit të 20 milion eurove, 3.1 milion në diferencë do të mungonin në bilance, gjë që do të gjeneronte një humbje në nivelin e karonit, por në të njëjtën kohë do të kishte një ulje të pagës.

Nëse pronarët kuqezi vendosin të vazhdojnë përgjatë vijës së zhvlerësimeve, atëherë operacioni do të mbyllet në pothuajse 0.

Shumë do të varet nga shifrat zyrtare, çdo shpërblim dhe përqindja e rishitjes që Milani do të ketë në favor të tyre.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu