Milani “përqafon” dixhitalizimin dhe të ardhmen! Klubi krijon Studion e saj kuqezi me një “ushtri” ekspertësh (VIDEO+FOTO)

Një ikonë globale sportive, me mbi 500 milion tifozë në të gjithë botën dhe 121 vjet sukses, që sheh të ardhmen duke përshpejtuar rrugën e transformimit dixhital: është Milan që shpall sot lindjen e “The Studios: Milan Media House”, një inovative prodhues dhe shpërndarës i mediave të klubit.

Image

“The Studios: Milan Media House” përfaqëson emblemën e procesit të dixhitalizimit të ndërmarrë nga klubi pas mbërritjes së pronarëve të rinj në 2018: një model i ri D2C (direkt te konsumatori) që do të lejojë klubin të forcojë lidhjen emocionale me bazën e konsumatorit duke angazhuar përdorues të rinj në sajë të përmbajtjes gjithnjë e më të përshtatshme për platforma të ndryshme (nga TV në rrjetet sociale si Tëitch ose Tik Tok).

Image

Brenda kësaj rruge evolucionare të Milan si një kompani mediatike, studimet e reja multimedia përfaqësojnë një pasazh kryesor: një zemër teknologjike e futur brenda katit të parë të Casa Milan – selia e kuqezinjve në Milano – e cila zhvillohet në një sipërfaqe prej 1000 katrorë metra, që përbën një hapësirë ​​inovative për prodhimin, krijimtarinë dhe zhvillimin e përmbajtjes.

Image

Koncepti i ri, falë teknologjisë plotësisht dixhitale 100% të bazuar në IP, synon të revolucionarizojë përdorimin mediatik të tifozëve “Rossoneri” në të gjithë botën për të përjetuar klubin në 360 gradë dhe zhytjen në pasionin kuqezi.

Në dispozicion të studiove të reja, të cilat gjithashtu mund të merren me qira nga palë të treta për prodhimin e përmbajtjes së tyre, ka tre grupe të ndryshme të lidhura drejtpërdrejt me sallën e konferencave Milanello dhe të pajisura me teknologji më të fundit, duke përfshirë kamera 4k dhe ekranet e teknologjisë LCD. -LED.

Më në fund, do të ketë një dhomë kontrolli me shtatë stacione pune dhe një dhomë zëri për komentimin e ndeshjeve dhe regjistrimin e Podcasts.

Drejtues i ekipit të “The Studios: Milan Media House” – i përbërë nga rreth dyzet njerëz midis zonave teknike dhe krijuese – do të jetë Drejtori i Marketingut dhe Dixhitalit AC Milan Lamberto Siega i cili, duke raportuar drejtpërdrejt te Zyrtari Kryesor i të Ardhurave Casper Stylsvig, do të drejtojë procesin evolucionar të projektit duke lejuar klubin të kapë me sukses mundësitë që skenarët e ardhshëm të sektorit do të paraqesin – nga menaxhimi i të drejtave sportive deri te hyrja e OTT.

“Me Studios: Milan Media House – shpjegon Lamberto Siega – ne rrisim ndjeshëm prodhimin e përmbajtjes multimediale, si për platformat më tradicionale ashtu edhe për ato më inovative.

Projekti ka dy shtylla themelore në fleksibilitetin skenik dhe teknologjinë e gjeneratës së fundit që do të lejojë që këto hapësira t’u vihen në dispozicion edhe partnerëve komercialë ose palëve të treta të interesuara dhe padyshim strukturave të brendshme të klubit. Në fakt do të jetë e mundur të presë kompaninë ToënHalls, takime me sponsorët dhe ngjarje të punës në ekip“.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu