Milan pa tifozë në stadium: Scaroni zbulon se sa ka humbur klubi dhe tregon shqetësimin e madh!

Këto ditë po flitet shumë për rihapjen e stadiumeve për fillimin e kampionatit të Serie A.

Për momentin, indikacioni i mbërritur është të lejojë 50% të kapacitetit.

Sidoqoftë, klubet do të donin 100% siç është rasti në Angli, Francë dhe Spanjë.

Debati është i hapur dhe Lega Calcio shpreson të jetë në gjendje të bindë qeverinë javët e fundit. Nuk do të jetë e lehtë.

Paolo Scaroni, presidenti i Milanit, në një intervistë për La Gazzetta dello Sport u shpreh në lidhje me këtë temë si më poshtë:

“Normalisht të ardhurat e stadiumit përfaqësojnë rreth një të tretën e të ardhurave të klubit, prandaj fakti i mos pasurisë për kaq muaj ishte një goditje vdekjeprurëse në llogaritë tona ekonomike.

Milani mbledh 40 milionë euro nga stadiumi, ju e kuptoni se sa i rëndë mund të jetë ndikimi tek bilanci dhe buxheti”.

Scaroni është i qartë në shprehjen e mendimeve të tij për rihapjen e stadiumeve, 50% nuk ​​është e mjaftueshme: “Ata duhet të rihapen në 100%, siç po bëjnë në Angli, Francë ose Spanjë: mendoj se pasimi i gjelbër është një garanci e mjaftueshme për të mirëpritur të gjithë.

Dhe nëse, për kujdes, zgjidhni të hapni vetëm në 50%, të paktën duhet të jetë 50% e vërtetë.

Gjithashtu duke marrë parasysh matësin e distancës së famshme, mund të arrijmë në 25. Nëse nuk na jepet as kjo, do të jetë e nevojshme të ndërhyjmë në terrenin e pijeve freskuese”.

Presidenti i Milanit dhe kolegët e tij kërkojnë nga institucionet qartësi dhe gjithashtu një ndryshim të linjës:

“Për momentin, duke pasur parasysh këtë gjendje pasigurie, ne jemi në vendnumuru si për abonimet ashtu edhe për pjesën e biletarisë.

Brenda pak ditësh duhet të kemi ide të qarta,  brenda javës së ardhshme do të jetë e nevojshme të kuptojmë se si mund të lëvizim”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu