Milan dhe Inter përplasen me Bashkinë: arsyeja nuk ka të bëjë me stadiumin e ri po me qiranë!

Nuk është vetëm projekti i stadiumit të ri mes temave të diskutimit mes klubeve milaneze dhe Bashkisë. Ekziston një temë tjetër shumë e dashur për Milanin dhe Interin për momentin…

Siç raportohet nga Corriere della Sera, ka një fërkim midis palëve dhe ka të bëjë me katër faqe të një dokumenti të titulluar “Rifillimi i tarifës për koncesionin për të përdorur stadiumin Giuseppe Meazza për sezonet 2019/2020 dhe 2020/2021 në zbatim të marrëveshje e nënshkruar më 1 korrik 2020 “.

Emergjenca e Covid-19, me mbylljen pasuese të stadiumeve dhe humbjen e të ardhurave, kishte shtyrë Milanin dhe Interin të kërkonin një zbritje për qiranë e San Siro. Mundësia e uljes së tarifës që klubet duhet t’i paguajnë Komunës çdo vit parashikohet nga një marrëveshje e nënshkruar njëzet vjet më parë.

Pyetja është madhësia e anës negative.

Neni 5 i dokumentit thotë: “(…) çdo kufizim i përdorimit të stadiumit dhe i aktiviteteve të kryera në të për çfarëdo arsye që nuk i atribuohet faktit ose fajit të koncesionarëve, i cili zgjati për një periudhë që tejkalon 30 ditë rresht , do të rezultojë në një ulje në përqindje të qirasë vjetore e cila do të jetë proporcionale me zvogëlimin e arkëtimeve në krahasim me ato të marra nga koncesionarët në vitin e fundit kontraktual të përdorimit të plotë ».

Milani dhe Interi paguajnë 9.5 milionë euro çdo vit në Komunën e Milanos, tani do të jetë e nevojshme të llogaritet përqindja e zbritjes që do të aplikohet. Duhet të shkojë paralelisht me rënien e të ardhurave të klubit.

Në sezonin 2020/2021, për shembull, praktikisht luhej gjithmonë me dyer të mbyllura dhe për këtë arsye të ardhurat ishin pothuajse zero.

Administrata beson se interpretimi i bërë nga Milan dhe Inter nuk është “as në përputhje me shkronjën e ligjit dhe as me parimet që qeverisin përdorimin e aseteve publike nga individët privatë”.

Teknikët e Palazzo Marino bënë të ditur se zëri i faturave duhet të plotësohet me të gjitha të ardhurat që lidhen me përdorimin e Giuseppe Meazza: të dobishme për reklama brenda strukturës, të drejtave televizive dhe të ardhurave të kompanisë M-I Stadio.

Komuna është e gatshme të japë zbritje më të ulëta se ato të kërkuara nga klubet: 22.737% (pak më shumë se 2 milion) për sezonin 2019/2020 dhe 19.59% (1,840,369 euro) për atë 2020/2021.

Ata bëjnë 7,258,428.67 euro qira për vitin e parë dhe 7,554,112.67 euro vitin e ardhshëm. Ne do të shohim nëse Milani dhe Interi do të gjejnë një marrëveshje me administratën, me të cilën do të jetë gjithashtu e nevojshme të diskutohet këtë sezon, si dhe projektin e stadiumit. Tematika të ndryshme në tryezë!

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu