Lille del në shitje: duhet të paguajë borxhin ndaj Elliott

Gérard Lopez, Presidenti i Lille, është afër shitjes së kapitalit të klubit francez te fondi i investimeve Merlyn Advisors.

Kjo u theksua nga e përditshmja “Milano Finanza” sot. Kjo pasi Lille, tashmë në vështirësi financiare për disa muaj, është gjithnjë e më në krizë për shkak të pandemisë së koronavirusit dhe ka një borxh të papaguar prej 123 milion euro.

Lille ia ka borxh këto para JP Morgan, një kompani amerikane shumëkombëshe e shërbimeve financiare me seli në Neë York dhe fondit Elliott Management Corporation, i cili, siç dihet, ka është gjithashtu pronar i Milanit që nga viti 2018.

Elliott gjithashtu ka një pjesë te aksionet e Lille dhe pasi klubi francez, pas negociatave të gjata, e kishte të vështirë të shlyente fondin e Paul Singer, Lopez tani ka vendosur të shesë kompaninë.

Në këtë kontekst, Merlyn Advisors, përmes automjetit të Luksemburgut Kalisto Sporting, do të kishin dalë përpara për të marrë përsipër nga Lopez borxhin e Lille ndaj Elliott dhe, rrjedhimisht, edhe kompaninë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu