KOMUNIKATA. Flasin Agnelli dhe Perez. “Menjëherë 3.5 mld euro për klubet! Do tejkalojmë 10 mld euro, te ky turne do luajnë yjet”

Milani ka publikuar komunikatën zyrtare mbi Super League ku merr pjesë dhe gjithashtu detajet ekonomike:

“Turneu i ri vjetor do të sigurojë rritje të konsiderueshme më të lartë ekonomike dhe mbështetje për futbollin evropian përmes një angazhimi afatgjatë për të paguar kontribute të solidaritetit pa kapak, të cilat do të rriten në përputhje me të ardhurat e ligës.

Këto kontribute të solidaritetit do të jenë dukshëm më të larta se ato të gjeneruara nga konkursi aktual evropian dhe pritet të tejkalojnë 10 miliardë euro gjatë periudhës fillestare të angazhimit të klubeve.

Për më tepër, turneu do të ndërtohet mbi një bazë të qëndrueshme financiare me të gjitha Klubet Themeluese që i përmbahen një kornize shpenzimesh.

Në këmbim të angazhimit të tyre, Klubet Themeluese do të marrin një kontribut të vetëm prej 3.5 miliardë eurosh për të mbështetur planet e tyre të investimeve në infrastrukturë dhe për të kompensuar ndikimin e pandemisë Covid-19″.

Florentino Pérez, presidenti i Real Madrid CF dhe presidenti i parë i Super League, tha: “Ne do ta ndihmojmë futbollin në çdo nivel dhe do ta sjellim atë në vendin e tij të duhur në botë. Futbolli është i vetmi sport me të vërtetë global me më shumë se katër miliard tifozë dhe përgjegjësia e ne klubeve të mëdha është t’u përgjigjemi dëshirave të tyre”.

Duke mbështetur ligën e re evropiane, Andrea Agnelli, president i Juventusit dhe nënkryetar i Superligës, tha: “12 Klubet Themeluese kanë një bazë tifozësh që tejkalon një miliard njerëz në të gjithë botën dhe një rekord prej 99 trofesh në një nivel kontinental.

Në këtë moment kritik ne kemi ardhur së bashku për të lejuar transformimin e konkurrencës evropiane, duke e vendosur lojën që duam në një rrugë zhvillimi të qëndrueshëm afatgjatë, me një mekanizëm solidariteti të rritur shumë, duke u garantuar tifozëve dhe entuziastëve një program ndeshje që di të ushqejë. dëshira e tyre për futboll dhe, në të njëjtën kohë, të sigurojë një shembull pozitiv dhe tërheqës”.

Joel Glazer, bashkë-kryetar i Manchester United dhe nënkryetar i Super League, shtoi: “Duke mbledhur klubet dhe lojtarët më të mirë në botë për të garuar gjatë gjithë sezonit, Super League do të hapë një kapitull të ri për futbollin evropian si dhe rritje të mbështetjes financiare për piramidën e futbollit si një e tërë”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu