Jo vetëm stadiumi! Elliott tani përgatitet të blejë edhe Casa Milan!

Kanë kaluar gjashtë vite që kur shtëpia e Milanit është në Via Aldo Rossi dhe jo më në Via Turati si dikur…

Në maj 2014 kur klubi i Milanit përuroi selinë e re Casa Milan, e vendosur në via Aldo Rossi në Milano, ishte Barbara Berlusconi ajo që shtyu klubin që të braktiste selinë e vjetër dhe historike në Via Turati.

Casa Milan, megjithatë, nuk është në pronësi të klubit kuqezi. Një kontratë qiraje për pronën ishte përcaktuar me një mundësi blerjeje që mund të ushtrohet.

Casa Milan compie 100 giorni di vita e… un milione di incassi! Barbara  Berlusconi gode tanto | Goal.com

Sipas asaj që u zbulua nga CalcioeFinanza.it, klubi është afër blerjes së strukturës. Një operacion i miratuar nga fondi Elliott dhe të cilin CEO Ivan Gazidis planifikon ta finalizojë sepse do të rriste vlerën e pasurisë së Djallit.

A bëhet Casa Milan pronë e klubit?

Në fillim të nëntorit, Milan krijoi ndërmarrjen e re për të blerë pronën nga Vittoria Assicurazioni, pronari aktual i ndërtesës ku është vendosur selia kuqezi. Kompania e re quhet Casa Milan srl, në pronësi 99% nga Milan Entertainment dhe 1% nga kompania mëmë AC Milan SpA.

Qëllimet shoqërore të ndërmarrjes së re janë si më poshtë:

shitja, shkëmbimi, qiradhënia, administrimi, ndërtimi, rinovimi, mirëmbajtja, menaxhimi dhe menaxhimi i pasurive të paluajtshme;

sigurimi i shërbimeve teknike dhe administrative në lidhje me pasuritë e paluajtshme dhe aktivitetet e ndërtimit në përgjithësi, me përjashtimin e shprehur të ushtrimit të aktiviteteve të ndërmjetësimit.

Në këto gjashtë vjet, klubi i Milan ka shpenzuar 15 milionë euro në qira. Tani qëllimi është të blihet Casa Milan.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu