“Ja pse Ibra largohet nga zona! Nga Calha pres shumë, ka potencial. Duhet sakrifica, por Maldini…”

Traineri Stefano Pioli u intervistua edhe nga DAZN në fund të Milan-Benevento. Këto janë deklaratat e tij:

“Pa shpirt ekipi nuk mund të shkosh askund, nuk mund të mos vrapojmë deri në fund. Sonte pashë gjëra pozitive”.

Për Ibra: “Ne po flasim për një kampion, ai rrit vlerën e një ekipi dhe cilësinë e shokëve të tij të skuadrës. Duke mos e pasur atë për një kohë të gjatë na penalizoi, tani e rëndësishme është që ai është mirë.

Ne kishim pësuar dy disfata dhe është normale që vuanim. Ne reaguam, ekipi do të piqet dhe do të rritet shumë”.

Në lidhje me pozicionin e Ibra: “Unë besoj se shpesh mosdhënia e pikave të referencës në një mbrojtje mund të jetë një avantazh. Zbrazja e hapësirës qendrore për të favorizuar futjet e lojtarëve është më e vështirë për të tjerët.

Zlatan ka një inteligjencë superiore, ai pëlqen të bëjë drejtorinofensiv. Ky është një opsion që po na jep disa përparësi “.

“Mendërisht nuk ishte e lehtë, ishte një lojë shumë e rëndësishme për renditjen. Ne nuk kishim frikë të luanim topin, ne duhet të luajmë këtë lloj futbolli që kërkon përpjekje mendore dhe të rëndësishme.

Duhet të jemi pak më solidë kur kundërshtarët tanë kanë topin, duhet të jemi më të kujdesshëm në situata të caktuara. Qëllimi ynë është i shkëlqyeshëm, performanca jonë duhet të jetë gjithashtu”.

Për Calhanoglu: “Ai ende nuk e ka arritur potencialin e tij. Më pëlqen shumë sepse ai kombinon sasinë dhe cilësinë, punon për ekipin, ende ka nevojë për të gjetur pak më shumë saktësi në asistime, por ai po e gjen atë vetëdije që ai nuk e ka pasur në të kaluarën”.

Për afërsinë e drejtuesve: “Zona teknike na mbështet çdo ditë, ne jemi në gjendje të bëjmë mirë dhe kjo na lejon të japim 100%. Ne po flasim për njerëzit e futbollit, ata dinë kur të ndërhyjnë dhe si të ndërhyhet dhe cilat fjalë të përdoren”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu