Ja kur mund të nisë SuperLeague, 12 klubet mbrohen nga Gjykata e Madridit: I themi UEFA-s dhe FIFA-s…

Lufta ka nisur dhe tani do të shihet se si do të zhvillohet. Krijimi i Super League si përgjigje e fortë për Champions League ka përçarë në dy fronte si tifozët, ashtu edhe protagonistët, por sidomos drejtuesit…

UEFA dhe FIFA kërcënojnë për përjashtime dhe pengesë të nisjes së kompeticionit.

“Super League mund të fillojë brenda pesë muajsh. Ne jemi gati të ulemi dhe të bisedojmë me UEFA-n. Megjithatë, kërcënimet e tyre për përjashtim nuk janë të ligjshme”. Anas Laghrari, sekretari i përgjithshëm i SuperLeague flet për projektin e ri në një intervistë me Le Parisien.

“Nuk do të jetë një ligë e mbyllur, një e katërta e ekipeve do të rinovohet çdo vit – shpjegon ai -. Ne duam të krijojmë futbollin më të mirë, kemi dëshirën të organizojmë një konkurs që të gjithë duan ta shohin, që i bën njerëzit të ëndërrojnë, të rinjtë të rinovojnë një futboll që ka hyrë në çmendurinë e transferimeve dhe parave”.

Dhe për të ndalur sulmet, Gjykata e Madridit ka lëshuar një vendim paraprak që ndalon UEFA dhe FIFA të bllokojnë fillimin e Super League.

Kjo është raportuar nga agjencia prestigjoze Reuters.

Për më tepër, UEFA dhe FIFA, sipas gjykatës së Madridit, nuk do të jenë në gjendje të vendosë sanksione ndaj klubeve dhe lojtarëve derisa çështja të shqyrtohet plotësisht.

Një vendim që vjen nga Spanja edhe për shkak se automjeti i krijuar për të menaxhuar Superlega (“European Super League Company, S.L.”) bazohet, në fakt, në Gadishullin Iberik.

Gjykata deklaroi në një vendim me shkrim – shpjegon Reuters – se FIFA, UEFA dhe të gjitha federatat e lidhura të futbollit nuk duhet të miratojnë “asnjë masë që ndalon, kufizon, kufij ose kushte për krijimin e Super League, në asnjë mënyrë”

Vendimi u mor pasi Kompania Evropiane e Superligës SL kërkoi nga gjykata një masë paraprake për të parandaluar organet rregullatore të futbollit nga ndërmarrja e ndonjë veprimi që mund të shkonte kundër konkurrencës së re.

Mbetet të shihet se çfarë ndikimi mund të ketë vendimi i gjykatës së Madridit, nga pikëpamja ligjore, në kompanitë me qendër në Zvicër si FIFA dhe UEFA.

Kështu gjykatësi ndërmori shtatë hapa për të ndaluar çdo veprim që mund të dëmtojë zhvillimin e SuperLeague.

I pari nga këto është që FIFA dhe UEFA nuk mund të marrin masa ose të bëjnë deklarata që mund të “kufizojnë direkt ose indirekt” përgatitjen e konkursit të ri, të paktën për kohëzgjatjen e procedurave gjyqësore të filluara në Gjykatën Tregtare të Madridit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu