HETIMI NGA “REPORT”: “Këto janë pronarët e vërtetë të AC Milan”

Duke filluar nga ky mëngjes në rrjetet sociale ka padyshim shumë kuriozitet mbi një shërbim televiziv që do të transmetohet të hënën në mbrëmje në Report, RAI 3, në lidhje me pronësinë e Milanit.

Elliott Management Corporation është pronari i AC Milan që nga viti 2018. Sipas asaj që u njoftua ekskluzivisht nga gazeta “Il Corriere della Sera” 25 qershorin e kaluar, ka pasur lëvizjet e para të korporatave pas 2 vitesh. Në fakt, një transferim i aksioneve është raportuar brenda Project Redblack (një kompani e krijuar nga Elliott për të siguruar hua për Yonghong Li në 2017).

 “Kush janë pronarët e vërtetë? Të gjithë flasin për Fondin Elliott por Report është në gjendje të zbulojë ekskluzivisht kush mban shumicën aksionare të klubit: dy këshilltarët administrativ Gianluca D’Avanzo dhe Salvatore Cerchione”, titulli që paraprin reportazhin, që mbërrin në ditët e prezantimit të projektit të ri të stadiumit.

Milan, Elliott: "Vogliamo successi di lungo termine. La prima misura..." -  Affaritaliani.it

Struktura e Milanit – Në vëllimin e njohurive ligjore mbi Milanin  në detaje vërehet se 99,93% e AC Milan (Itali) i përket 100% Rossoneri Sport Invest (Luksemburg), që gjithashtu zotërohet 100% në pronësi te Project Redblack (Luksemburg). Nga ana tjetër 95.8% (11,488 aksione) janë në pronësi të King (70%) dhe Genio (30%) Investments LLC (Delaware).

L'immagine può contenere: il seguente testo "Gianluca d'Avanzo Salvatore Cerchione 50% Fondo Elliott DELAWARE ISOLE CAYMAN 50% Blue Skye Financial Partners LUSSEMBURGO King George InvestmentLLC DELAWARE 5,489 AZIONI CLASSEC 512 Genio InvestmentLLC DELAWARE CLASSEB 4.079 AZIONID CLASSEA 1.920 AZIONI CLASSEA Project Redblack Sarl LUSSEMBURGO 100% NPEGNO +1 AZIONE CLASSEB PROPRIETA Rossoneri Sport Investment Sarl LUSSEMBURGO 99,9% AC MILAN SPA 1899"

Të drejtat ekonomike depozitohen dhe të drejtat e votimit të Elliott janë 95.7%, me fondin mbrojtës që kontribuon të paktën 96% të rritjeve të fundit të kapitalit (sa herë që duhen derdhur para në arka për rroga, investime dhe operacione të tjera marketingu dhe jo vetëm)

Në aksionet private, zinxhirët e kontrollit në shtete të ndryshme janë rendi i ditës (në këtë rast në Luksemburg dhe Delaware, konsideruar “Eldorado e kompanive fantazmë”, siç kryesohet nga një studim i thelluar nga Il Sole 24 ore në maj 2016).

Pin by Sara Cavinder on Stuff I will Never Do | Map of delaware, Delaware  city, Delaware map

Delaware – Report përmend që Delaware ka 60% të kompanive të “Fortune 500”. Edhe pse nuk është një shtet me taksë zero si Nevada, Wyoming dhe Dakota e Jugut, Delaware (SHBA) nuk ka tatim mbi fitimet nga pasuritë e paprekshme (pronë intelektuale, patenta, marka tregtare) të kontrolluara nga “kompani mbajtëse Delaware” ose nga “kompani pasive investimesh”.

Elliott dhe organet mbikëqyrëse – Organet mbikëqyrëse të tilla si Komisioni i Shkëmbimit të Letrave me Vlerë dhe CONSOB i kushtojnë vëmendje çdo ditë fondeve mbrojtëse si Elliott – më i rëndësishmi në botë – i cili në strategjinë e tij përqendrohet në letra me vlerë me probleme, kapitale, mbrojtje/arbitrazh, tregtim mbi mallra, llojet e tjera të borxhit, mbrojtja e paqëndrueshmërisë së portofolit, kapitali privat dhe borxhi privat por edhe letrat me vlerë të pasurive të patundshme.

Kutia P.O.B – Në shërbimin “Report” përmenden vendbanimet e taksave të Rossoneri Sport Investments, Blue Sky dhe Project Red Black në Luksemburg.

Corporation Trust Center (CT Corporation) - Wikipedia

Sidoqoftë, gjithçka i referohet adresave pa zyra fizike, por vetëm për t’iu referuar pjesës në lidhje me Delaware, duhet përmendur se “në periferi veriore të Wilmington ka një ndërtesë që më mirë se çdo tjetër fotografon këtë sukses.

Është e vendosur në 1209 North Orange Street, ku ndodhet Corporation Trust Center i Ct Corporation, e specializuar në inkorporimin dhe vendosjen në vend të kompanive. Më shumë se 285,000 kompani janë regjistruar këtu”.

Një labirint i vërtetë është ai që përbën strukturën e korporatës së AC Milan. Mbetet ende e pashpjegueshme se si Yonghong Li (gjithashtu i panjohur në Kinë), një sipërmarrës që mburrej me një trashëgimi kryesisht jo-ekzistente, arriti të bënte një marrëveshje të tillë, duke blerë një nga klubet më të rëndësishme të futbollit ndonjëherë me një hua.

Blog: Lorenzo, per gli amici Il Magnifico - Articolo di Heaven and Hell

Kostot e të gjitha këtyre transaksioneve (nga blerja e Li deri në më shumë se 400 milion të paguara për Milanin nga Elliott midis 2018 dhe 2020) përfshihen në pasqyrat financiare të Rossoneri Lux.

Në bilancin e fundit, të paraqitur në verën e vitit 2020, tregohen humbjet për më shumë se një miliard në 30 qershor 2019.

Për më tepër, kostoja operative “fikse” e kompanisë është afërsisht 10 milion në muaj.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu