8 vite më vonë… “Goli i Muntarit ishte gabimi më i madh i karrierës time”

Duke folur për mikrofonat e Avvenire, ish-arbitri Paolo Tagliavento foli për teknologjinë në fushë, duke iu kthyer gabimit të golit të Muntari në Milan-Juventus në vitin 2012.

Këto janë fjalët e tij:

“Tani unë jam absolutisht në favor të teknologjisë në fushë. Gjatë fazës së eksperimentimit unë isha më skeptiku nga kolegët e mi, atëherë 45 minutat e para të Inter-Fiorentina ishin të mjaftueshme për të kuptuar se çfarë më kishte munguar në ato vite”.

Paolo Tagliavento: grande rispetto per il mondo arbitrale, ma adesso penso  solo alla Ternana - DerbyDerbyDerby

“Nëse do të kisha përfituar më herët, jam i sigurt se VAR do të më kishte lejuar të shmang pesë gabimet më të mëdha të karrierës sime, siç ishte goli i papërcaktuar për Muntari në Milan-Juventus”.

“Sot e kuptoj më mirë reagimin e lojtarëve kur ata protestojnë për gabimin e arbitrit, ndërsa nuk e kuptoj pse në vitin 2020 gjyqtarëve nuk do t’u jepet mundësia të diskutojnë dhe justifikojnë veprimet e tyre në fund të ndeshjes”.

“Do të ishte e dobishme, të paktën për të ulur tonin dhe jo për të krijuar monstra”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu