GAZIDIS THYEN HESHTJEN! Letra e tij dërguar sponsorëve tregon arsyet pse Milani zgjodhi Super League

Nuk ka dyshime te Milani. Njoftimi zyrtar i pjesëmarrjes në Superligën e porsalindur konfirmon se si klubi kuqezi dëshiron të projektohet në të ardhmen e futbollit.

Qëllimi është të mbahet një pozitë prestigjioze, veçanërisht pas rritjes së fundit, si sportive ashtu edhe ekonomike.

Ivan Gazidis, CEO i Milanit dhe një nga mbështetësit kryesorë të Super League, personalisht u dërgoi një letër, të shkruar në dorën e tij, sponsorëve të ndryshëm dhe partnerëve komercialë të klubit.

Një gjest për të shpjeguar lëvizjen e Milanit dhe përfitimet që do të vijnë nga liga e re evropiane.

Siç raportohet nga Calcioefinanza.it, Gazidis shpjegoi arsyet e zgjedhjes:

“Milani është i kënaqur të konfirmojë se ata është një nga dymbëdhjetë klubet kryesore evropiane që janë bashkuar për t’i dhënë jetë një gare të re të mesjavës, Super League.

Qëllimi është të krijojmë një format në të cilin ekipet më të mira garojnë më rregullisht, duke përmirësuar cilësinë dhe intensitetin e përgjithshëm të futbollit evropian”.

Ish menaxheri i Arsenalit më pas shkruajti për përfitimet ekonomike:

“Super League do të sigurojë vlerë dhe mbështetje për të gjithë piramidën e futbollit me burime më të mëdha financiare.

Duke rritur ndjeshëm pagesat e solidaritetit për ligat kombëtare dhe futbollin bazë dhe krijimin e një kampionati përkatës për femra”.

Gazidis më pas shpjegoi se Seria A nuk do të hidhet poshtë dhe se gjithashtu do të punohet për të përmirësuar aspektin ekonomik dhe sportiv të kampionateve kombëtare:

“Në të njëjtën kohë me angazhimin për të krijuar këtë turne të ri Evropian, klubet themeluese gjithashtu po angazhohen deri në periudhën afatgjatë për kampionatet e tyre kombëtare.

Serie A do të mbetet konkurrenca e fundjavës, Milan është krenar që mbetet një pjesë e rëndësishme e strukturës së futbollit italian.

Klubet po presin me padurim të zhvillojnë diskutime me FIFA dhe UEFA dhe të gjitha institucionet e tjera të futbollit për të punuar së bashku në partneritet “.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu