FUND I FAIR PLAY: Pandemia detyron UEFA-n të shembë “piramidën” e rregullave

Fair Play Financiar mund të marrë fund. Siç raportohet nga La Gazzetta dello Sport – në fakt – për UEFA tashmë përfaqëson të kaluarën, pas bllokimit një vit më parë për shkak të Covid.

Do të bëhet një tjetër “lojë e drejtë”… Pra që t’i ngjajë FFP. Nesër UEFA do të flasë për këtë në një konferencë të hapur me Parlamentin e BE për të shpjeguar se është koha për të ndryshuar dhe se, në fund të vitit, do të lindë një sistem i ri rregullash, sigurisht shumë i ndryshëm nga ai i vendosur në 2010.

Jo më bazuar në parimin “shpenzo aq sa grumbullon” por në “shpenzo mjaftueshëm pa shpërdoruar”.

A do të jetë e nevojshme ndihma e Bashkimit Evropian apo do të ketë telashe?

Fair Play i ri domosdoshmërisht do të ketë humbje dhe ekzagjerim në pamjet e tij. Futbolli është në krizë, bota është në krizë, por pagat e lojtarëve dhe komisionet e agjentëve me sa duket nuk ulen.

Përkundrazi, flitet për rinovime dhe rritje. Situata nuk është më e qëndrueshme. Nëse nuk është më e mundur të parandalohen shpenzimet, të paktën do të bëhen përpjekje për të vendosur kufij mbi pagat dhe transferimet.

Kapak rroge? Por nuk mund të quhet kështu pasi që për BE nuk mund të jetë …

Taksa e luksit? Nëse blini një lojtar, ju gjithashtu paguani një përqindje për t’u shpërndarë në sistem.

Ndarje e re? E mundshme Të gjitha masat nën studim. Qëllimi është që të miratohet Fair Play i ri deri në fund të vitit dhe të hyjë në fuqi që nga 2022.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu