Flet përgatitësi atletik: “Sivjet ishte ndryshe përgatitja, por ajo që befason te lojtarët është ky fakt!

Këtë vit Milani filloi shumë fuqishëm, nga të gjitha pikëpamjet. Merita e këtyre rezultateve të shkëlqyera fillestare është gjithashtu dhe mbi të gjitha për shkak të gjendjes së shkëlqyer atletike të lojtarëve.

La Gazzetta dello Sport intervistoi një nga trajnerët e skuadrës kuqezi, Matteo Osti, i cili foli për metodat e stërvitjes të përdorura në Milanello. Këto janë fjalët e tij: “Këtë vit ne arritëm të bëjmë një punë te pershtatshme para fillimit të sezonit.

Nuk është një ndryshim metodologjik, por një vlerë e shtuar krahasuar me vitin e kaluar, po: në atë kohë vonesat për shkak të pandemisë kishin eliminuar pothuajse hendekun midis një kampionati dhe një tjetri “.

Osti pastaj shtoi: “Gurët e themelit të punës sonë? Ndërgjegjësimi dhe përgjegjësia. Lojtari gjithashtu duhet të përfshihet në punë atletike, ajo është një pjesë aktive e saj. Kjo është arsyeja pse ne synojmë të përfshijmë edhe ata që luajnë më pak, sa të jetë e mundur.

Nuk është e pazakontë të shohësh lojtarë në punë, edhe një orë pasi të ketë përfunduar seanca. Ata qendrojne te rikuperojne, ata mësojnë të menaxhojnë veten”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu