Flet eksperti i zemrës: “Eriksen ishte përpara dyerve të përjetshme! Nga aty e kthyen Kjaer dhe doktorët…”

Pas momenteve të frikës dje nga Eriksen, Corriere della Sera intervistoi Profesor Gaetano Thiene, ekspertin e vdekjes së papritur të zemrës në atletët që kryen vlerësimin për Astori dhe Puerta:

“Eriksen ishte tashmë në portat e jetës së përtejme – deklaroi ai – fibrilacioni i ventrikulit është paradhoma e vdekjes. Por kësaj here mrekullia ndodhi, ata i shpëtuan jetën, e tij ishte një vdekje e papritur me një abort. Ishte një sukses i madh “.

Sipas profesorit, të gjithë duhet të shpërblehen: “Nga shoku i skuadrës (kapiteni Kjaer, ed) i cili nxitoi të lëvizte gjuhën për të rihapur rrugët e sipërme të frymëmarrjes.

Tek mjekët që i bënë masazh në zemër për disa minuta sepse zemra mund të pomponte. Dhe më pas për ata që përdorën defibrilator. Defibrilator ishte një shpikje e shkëlqyeshme, është një shpëtim shpëtimi.

Nëse ata e përdorin atë do të thotë që fibrilacioni ventrikular ishte në progres, djali humbi vetëdijen, ai nuk mund të ishte një sinkop banale nga nxehtësia ose i ftohti , po të kishte qenë i tillë shpejt do të ngrihej “.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu