Financial Times: Asnjë gjobë apo penalitet për klubet që dolën nga Super League, ja si ishte pakti!

Përmes Financial Times, rindërtohet strategjia e daljes që bindi klubet angleze (dhe pastaj të gjithë të tjerët) të largohen nga Super League, 48 orë nga komunikata për shtyp pas mesnatës së të dielës…

Në fakt – shkruan Financial Times –  klubet në fjalë mund të përballeshin me gjobitje vetëm dhe vetëm nëse gara do të kishte filluar.

Në fakt, 12 Klubet Themeluese kishin rënë dakord për “klauzolat e daljes” me ndëshkime të rënda vetëm pasi të kishte filluar turneu i ri dhe paratë e JPMorgan (rreth 4 miliardë euro) t’u ishin shpërndarë pjesëmarrësve.

Në praktikë, meqenëse turneu nuk ka filluar ende, asnjë klub nuk do të përballet me gjoba.

Por ka edhe më shumë: një nga pikat në fjalë parashikonte daljen e mundshme nga Super League vetëm duke filluar nga 2025 dhe në çdo rast me të paktën një vit njoftim.

Në atë rast, kompania në largim do të duhet gjithashtu të shlyejë kapitalin fillestar të paguar nga JPMorgan (4 miliardë në fakt).

Fjalë dhe klauzola në erë, padyshim, duke pasur parasysh që projekti Super League tani duket se është zbehur përfundimisht.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu