Federata Italiane i shpall luftë Milan, Inter dhe Juventus! Presidenti Gravina: Po i paralajmëroj se…

Në fund të Këshillit Federal, presidenti i FIGC, Gabriele Gravina, foli për vendimet e marra pas kaosit të Superligës dhe sanksionet e mundshme.

“Sa i përket rregullit anti-Super League, kushdo që beson se dëshiron të marrë pjesë në një konkurs të pa parashikuar dhe jo të autorizuar nga FIGC, UEFA dhe FIFA, do të humbasë anëtarësimin.

Kush e ka ka interpretuar Superligën si një veprim të thjeshtë dobësie nga ana e disa klubeve që përjetojnë vështirësi ekonomike, e ka gabim.

Për momentin nuk kemi asnjë lajm se kush ka qëndruar dhe kush është larguar. Ky rregull do të përfshihet në licencat kombëtare dhe atëherë do të ngulitet në kodin e drejtësisë sportive. Nëse brenda afatit të fundit për aplikime në kampionate kombëtare, dikush bashkohet me kampionate të tjerë privatë, ka mbaruar”.

Çfarë thoni për sanksionet e mundshme të UEFA-s?

“Ata që vazhdojnë të jenë të papajtueshëm rrezikojnë sanksione të tilla si përjashtimi nga gara ndërkombëtare”, tha Gabriele Gravina gjatë konferencës për shtyp pas Këshillit Federal në lidhje me rrezikun që do të pësonin klubet nëse ndiqnin temën e Superligës.

“Me Ceferin u gjetëm menjëherë në një mendje dhe më bëri përshtypje se si brenda pak minutash ai kishte vendosur të përfshinte të gjitha forcat interesante politike. Kryeministri Johnson i patëmetë në vendimin e tij, u bëri thirrje tifozëve dhe brenda pak minutash ata mbrojtën pasionin e tyre”.

Kur do të fillojë reforma e ligave?

“Ne nuk mund të humbasim një vit tjetër, na duhet një hap i parë me miratimin nga përbërësit deri më 30 maj, në mënyrë që të fillojmë plotësisht nga sezoni 2021/22”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu