Elliott, pagesat maksimale në bilancin e Milanit: detajet

Që nga vera e vitit 2018, fondi Elliott ndodhet në krye të Milanit dhe i është dashur të derdhë shumë para në arkën e klubit.

Menaxhimet e mëparshme nuk kanë qenë optimale dhe pronësia amerikane ka trashëguar një situatë të vështirë.

Familja Singer menjëherë njoftoi synimin e tyre për ta bërë klubin Rossoneri të qëndrueshëm, padyshim duke mos lënë pas dore aspektin sportiv dhe nevojën për t’u kthyer në nivelet më të larta.

Rritja në dy fushat, ekonomike dhe sportive, duhet të ecë paralelisht. Urgjenca Covid-19 nuk ndihmoi aspak, por ekipi është kthyer në Ligën e Kampionëve dhe ky moment historik ndihmon për të ardhmen.

Portali Calcioefinanza.it zbulon se fondi Elliott ka shpenzuar gjithsej 705.65 milionë euro te AC Milan nga 2018 deri më sot.

Kjo është ajo që mund të shihet nga pasqyrat e fundit financiare të Rossoneri Sport Investment, kompania e Luksemburgut që kontrollon 99.93% të aksioneve të klubit kuqezi.

Pas qershorit 2020, një pagesë prej 129.90 milion u bë për të mbuluar menaxhimin e klubit, të kushtëzuar padyshim nga pandemia.

Tani do të jetë interesante të dimë se sa do të jenë humbjet e Milanit në lidhje me pasqyrat financiare të mbyllura më 30 qershor 2021.

Menaxhmenti është i përkushtuar të përmbajë kostot dhe ka hyrë në disa partneritete biznesi.

Llogaritë në çdo rast do të jenë me një deficit të fortë, duke pasur parasysh që urgjenca e Covid-19 ka shkaktuar dëme sa i përket të ardhurave. Në veçanti, ato që kanë të bëjnë me stadiumin janë zhdukur, duke qenë se ndeshjet janë luajtur pa tifozë dhe për këtë arsye pa mbledhur para nga shitja e biletave.

Megjithatë, duhet të jetë më pak se 100 milion. Viti i kaluar ishte -194.6 milion, një rekord në historinë e Milanit!

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu