E FUNDIT: Stadiumi i ri i Milanit dhe Interit, Ministria “i prish punë” projektit supermodern!

Një tjetër problem në telenovelëv e lidhur me “San Siro” dhe modelin e stadiumit të ri. Sipas Corriere della Sera, komitetet tekniko-shkencore të Ministrisë së Trashëgimisë Kulturore kanë vlerësuar mundësinë e fillimit të një procesi për kërkesën për një lidhje historike relacionale për stadiumin San Siro.

Me kufizim historik relacional, në veçanti, nënkuptojmë një mbrojtje që ka të bëjë me “sendet e paluajtshme dhe të luajtshme, kujtdo që i përkasin, të cilat janë me interes veçanërisht të rëndësishëm për shkak të referimit të tyre politik, ushtarak, letërar, artistik, shkencor, teknologjik, industrial dhe kulturor në përgjithësi, ose si dëshmi e identitetit dhe historisë së institucioneve publike, kolektive ose fetare”.

Në këtë kuptim, stadiumi San Siro hyn në këtë kategori. Nëse do të fillonte procesi për kufizimin e marrëdhënieve historike, çdo projekt dhe / ose autorizim duhet të kalonte në shqyrtimin e mbikëqyrësit dhe do të rrezikonte të ishte një goditje shumë e rëndësishme në ndërtimin e stadiumit të ri.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu