E FUNDIT: Fondi WLT kërkon të blejë Milanin! Në shtator negocioi për Tik Tok me 50 miliardë euro

“Firmat ligjore të administruara nga avokatët Felice Raimondo, Gianluca Frate dhe Dr. Mauro Gagliardi – pronar të shërbimit  Ligjor Marriotts – kanë marrë mandatin për të menaxhuar aktivitetin e këshillimit dhe ndihmës jashtë gjykatës në Itali në lidhje me blerjen e mundshme të klubit të futbollit AC Milan Spa nga fondi i investimeve Ëorld Lab Technologies inc., drejtuar nga Z. Alexandr Jucov.

WLT është një fond me një kapacitet ekonomik shumë të rëndësishëm që merret me investime në energji të rinovueshme, infrastrukturë, teknologji dhe sport.

Jashtë Italisë i është besuar firmës ligjore Baker McKenzie. Më shumë detaje do të jepen më vonë, në rast se z.Jucov arrin një marrëveshje në parim me fondin Elliott. Firmat ligjore Raimondo-Frate-Marriotts nuk do të bëjnë deklarata të mëtejshme”.

Me këtë njoftim zyrtar për shtyp, firmat ligjore të administruara nga avokatët Felice Raimondo, Gianluca Frate dhe Dr. Mauro Gagliardi njoftuan në kanalet e tyre përkatëse interesin për Milanin dhe mandatin e tyre pasues për Italinë, nga fondi i investimeve të sipërmarrësit moldav Alexandr Jucov.

Kompania amerikane World Lab Technologies, e përfaqësuar nga menaxheri i saj i përgjithshëm Alexandr Jucov dhe e interesuar në blerjen e Milanit, në shtator i kishte dorëzuar një ofertë ByteDance, një kompani kineze që zotëron Tik Tok, me afro 50 miliardë dollarë për blerjen e rrjeti social në Shtetet e Bashkuara.

KUSH JANË?

Themeluar nga CEO i tij, Alexandr Jucov, një biznesmen i shquar me origjinë nga Moldavia i lindur në 1965, fondi World Lab Technologies është i përkushtuar për të financuar kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive të reja në zona kritike dhe me rritje të shpejtë të gjenerimit të energjisë së rinovueshme, ruajtjes së energjisë zgjidhje, lëvizshmëri të qëndrueshme, logjistikë dhe projekte të infrastrukturës me një ndikim pozitiv në zhvillimin shoqëror dhe rajonal.

Përveç kësaj, kërkimi mbi teknologjitë e reja do të jetë një fokus kryesor i Korporatës, duke përfshirë të dy institucionet kryesore rajonale brenda EQL dhe në bashkëpunim me qendrat globale të kërkimit dhe zhvillimit dhe universitetet në Shtetet e Bashkuara, Evropë dhe Azi.

Ndërsa krizat aktuale globale të shkaktuara nga pandemia COVID-19 dhe sfidat e vazhdueshme ndaj ndryshimit të klimës kanë vendosur stres të paparë në strukturat sociale dhe ekonomike të shumicës së kombeve, dhe ndërsa paraqesin sfida dhe tragjedi, Korporata beson se duke u përqëndruar në shkencë, teknologji dhe një rimendim i qëndrueshmërisë ekonomike, sociale dhe mjedisore, përpjekjet e financimit të Korporatës dhe zhvillimet e projektit mund të kontribuojnë në ndryshime pozitive në një botë që është ndryshuar përgjithmonë.

Fondi WLT tha se ishte zyrtarisht i interesuar në blerjen e AC Milan.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu