Derbi Milan-Inter me “San Siro”-n plot! Eksperimenti që po mendon qeveria italiane

Të dhënat për infeksionet dhe shtrimet në spital për Coronavirus në Itali janë përfundimisht në rënie. Kjo falë dispozitave shëndetësore dhe përdorimit të shumë diskutuar të Green Pass, i cili nga mesi i tetorit do të bëhet gjithashtu një mjet themelor për të qenë në gjendje të punojë.

Një faktor pozitiv që gjithashtu mund të lehtësojë rihapjen totale në stadiumet dhe sallat sportive italiane. Gjatë fundjavës 15-16 tetor, qëllimi është që të arrihet një rritje e kapacitetit nga qeveria në 75%. Por siç raportohet nga Gazzetta dello Sport, tashmë ka nga ata që synojnë maksimumin, ose 100% të publikut!

Nënsekretari i Shëndetësisë Andrea Costa ka bërë të ditur se qëllimi është të kthejmë kapacitetin maksimal deri në fund të vitit 2021:

“Kalimi i gjelbër ju lejon të vendosni qëllimin e kapacitetit maksimal në 100%, madje edhe për sportet në ambiente të mbyllura. Ne duhet të veprojmë me kujdes, duke respektuar rregullat e sigurisë. Shtë një element themelor, jo një element dytësor ”.

Ka nga ata që shpresojnë se tashmë në Nëntor kapaciteti mund të sillet në 100% për të gjitha ngjarjet sportive publike, jashtë dhe brenda. Lind një hipotezë intriguese: eksperimenti i parë me një stadium të plotë mund të jetë derbi Milan-Inter më 7 nëntor!

Derbi i Madonnina do të ishte një test shumë i rëndësishëm. Ndërkohë, Paolo Dal Pino, president i Lega Serie A, vazhdon të shtyjë në këtë drejtim: “Shpresoj për këtë rezultat. CTS filloi 75%, por për ne ka vetëm 100%. Nëse është një periudhë e shkurtër ok, por në pjesën tjetër të Evropës rreth nesh të gjithë kanë stadiume 100%, nga Spanja në Angli në Zvicër “.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu