Derbi jashtë “San Siro” – Grumbullimet në kohë Covid-19 të ndaluara, hapet hetimi!

Derbi i djeshëm ishte i treti pa tifozë brenda 1 viti dhe nuk dihet edhe sa kohë do të jetë kështu. Megjithatë, jashtë stadiumit nuk munguan tifozeritë.

Për shkak të emergjencës Covid-19, stadiumi San Siro nuk ishte i hapur për tifozët dhe për këtë arsye ndeshja u zhvillua pa audiencë.

Por para fillimit, të dy tifozeritë u shfaqën jashtë për të pritur dhe për të treguar mbështetjen e tyre për lojtarët.

Për fat të keq, megjithatë, ka pasur grumbullime që duhet të shmangen absolutisht në këtë periudhë.

Gazeta La Repubblica shpjegon se të paktën tre mijë tifozë në secilën anë ishin të pranishëm dje në San Siro. Jo të gjithë kishin maskë. Disa nuk e kishin atë dhe të tjerët nuk e përdorën atë si duhet.

Për më tepër, rregulli i distancës nuk u respektua. Ata ishin praktikisht të gjithë të bashkangjitur ose pothuajse.

Ajo që ndodhi nuk mund të mos ketë pasoja. Në fakt, identifikimi i njerëzve të pranishëm në San Siro është duke u zhvilluar.

Video dhe fotot e grumbullimeve të bëra nga tifozët e Milanit dhe Interit janë analizuar. Kush do të identifikohet – sigurisht udhëheqësit ultrasë tashmë të pranishëm në arkivat e policisë (shkruan La Repubblica) – do të dërgohet raporti prej 400 eurosh për shkeljen e ndalimeve!

Policia ishte e pranishme, por ata vendosën vetëm të kontrollonin që të mos kishte përplasje fizike midis dy tifozëve.

Për fat të mirë, situata nuk degjeneroi, edhe nëse kishte disa momente të vogla tensioni.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu