Daily Mail: “Kryeministri i Britanisë prishi Super League! Kërcënimet e tij ishin të frikshme…”

Faktori kryesor i prishjes së Super League nuk janë tifozët por Boris Johnson, kryeministri britanik!

Daily Mail zbulon lëvizjet e Boris Johnson për të neutralizuar kërcënimin e Superligës, të paktën në lidhje me gjashtë klubet angleze që ishin bashkuar me projektin.

Të martën, Kryeministri Britanik dhe Sekretari i Shtetit për Sport Oliver Doëden u takuan me autoritetet e futbollit dhe grupet e tifozëve, duke premtuar një “bombë legjislative” të vërtetë për të ndaluar projektin evropian.

Ndër masat e ndryshme të marra, ajo e ndryshimit të Aktit të Transmetimit të vitit 1996, i cili i jep Sekretarit të Shtetit për dixhitale, kulturë, media dhe sport fuqinë për të hartuar një listë të ngjarjeve sportive me interes kombëtar.

Kjo do të thotë që të drejtat e transmetimit të këtyre ngjarjeve duhet t’u ofrohen transmetuesve kryesorë tokësorë të lirë në “kushte të drejta dhe të arsyeshme”.

Në fund të fundit, transmetimi falas i Superligës do të kishte ulur ndjeshëm të ardhurat për 6 klubet.

Detaje të mëtejshme që rrjedhin nga lëvizjet vendimtare të Boris Johnson që çuan në heqjen dorë nga 6 klubet angleze që ishin bashkuar fillimisht me projektin Superlega.

Sipas Times, kryeministri britanik ka zgjedhur të përdorë artileri të rëndë, me koston e përballjes me një krizë të vërtetë diplomatike.

Eddie Lister, këshilltari i Johnson, ironia e fatit në Dubai për arsye politike, do të kishte ndërmarrë hapa për të urdhëruar përfaqësuesit e qeverisë së Emirateve Arabe që të braktisin projektin, në mënyrë që të shmangte marrëdhëniet kompromentuese me Mbretërinë e Bashkuar.

Kujtojmë që Manchester City kontrollohet nga Abu Dhabi United Group, në pronësi të Shejh Mansour bin Zayed Al Nahyan, një anëtar i Familjes Mbretërore të Abu Dhabi dhe Ministër i Çështjeve Presidenciale të Emirateve të Bashkuara Arabe.

City ishte klubi i parë që zyrtarisht braktisi Superligën, i ndjekur nga afër nga 5 klubet e tjera angleze.

Qeveria e Boris Johnson, në veçanti, do të kishte kontaktuar 6 klubet e copëtuara për të komunikuar që, megjithëse ata nuk hezituan të parandalonin ligjërisht lindjen e Super League, e ardhmja për ta do të ishte plot pengesa.

Konkretisht, Johnson do të kishte kërcënuar të miratojë “taksa luksoze” të rëndësishme kundër 6 klubeve dhe, mbi të gjitha, duke shfrytëzuar rregullat e Brexit ai do të kishte komplikuar në çdo mënyrë të mundshme marrjen e lejeve të qëndrimit për blerjet e ardhshme të futbollistëve të huaj .

Kjo, së bashku me kryengritjet popullore nga tifozët, i ka bindur klubet e Premier League të tërhiqen.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu